Navn: Ellen Stahr Tønder, snart ferdig utdannet pedagogisk leder

Alder: 38

Bor: Berger

Livet er ikke rosenrødt bestandig. Absolutt ikke. Men jeg sitter ikke og venter på at noen skal gjøre meg lykkelig. Det er min jobb. Nå har jeg akkurat fått samboer. Det er ikke hans ansvar å gjøre meg glad, selv om han er et fantastisk bidrag til det. Jeg har vært alenemor til barn på fem og ni år og er snart ferdig med fire års studier. Jeg er fornøyd med at jeg har lært meg å puste og ta en ting av gangen, for det er tøft å sjonglere alt alene.

Jeg velger å skape det livet jeg vil ha og oppsøke mennesker som vil det beste for meg. Vi må slutte å rakke ned på oss selv. Jeg har funnet en styrke i å mestre utfordringene jeg har fått. Som 20-åring dro jeg til USA. Der var jeg au pair for en jødisk familie med åtte barn. Det var en spennende utfordring. Tre år i USA lærte meg mye. Det viktigste var å kjenne litt på at alle rettighetene og godene vi har her ikke er noen selvfølge.

Jeg har jobbet 19 år som assistent i barnehage og på skole. Lenge har jeg tenkt på å ta utdannelsen, men det har aldri passet. Da yngstemann var ett år, tenkte jeg at jeg bare måtte gjøre det. Nå er jeg midt i innspurten på bacheloroppgaven min. Den handler om kjærligheten som oppstår i omsorgsrelasjonen mellom voksne og barn i barnehagen. Det viktigste for meg er å være den trygge personen barna gleder seg til å se hver dag.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her


Det beste med Åssiden?

Play
00:00