Navn: Sunniva Ferrada, driver butikken Retropiken

Alder: 40

Bor: Danvik

Det var nyttårsaften. Jeg visste at sjefen var på ferie, og fikk litt dårlig samvittighet for det. Men jeg måtte bare gjøre det, så ikke oppsigelsestiden ble enda en måned. Det var veldig, veldig skummelt å sende den mailen for to år siden. Men jeg hadde vært gjennom et vendepunkt i livet der jeg kjente at det var helt riktig å satse alt på å drive butikken på fulltid.

Det første året gikk det så dårlig at jeg vurderte å legge ned. Heldigvis gikk det mye bedre da jeg flyttet til nye lokaler i Tollbugata. Omsetningen i desember doblet seg fra året før. Jeg har til og med kunnet sette opp lønna mi. Jeg blir ikke rik, jeg gjør det fordi det er gøy. Hvis jeg i tillegg kan leve av det, er jeg fornøyd. Friheten ved å drive for seg selv er det aller beste. Jeg har det så fint at det nesten føles som jeg har helg hver dag.

Jeg syns dere skriver veldig mye om konkurser i avisa. Det er synd, for det trekker ned inntrykket av Drammen. Nå er jeg på det femte året mitt med butikken. Det går fint an å drive butikk i sentrum, bare du tilbyr noe folk vil ha. Har folk lyst til å bruke byen, får de det til. Det er bare å få på seg jakka: Gå, sykle, ta bussen eller parkere gratis i parkeringshuset. Jeg har funnet min nisje og har veldig troen på den videre utviklingen i Tollbugata. Det skal være en opplevelse å gå inn døra her.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her


Det beste med Danvik?

Play
00:00