Navn: Parminder Kaur Bisal, rådgiver

Alder: 47

Bor: Konnerud

Hvordan det første møtet var? Det var kleint, haha! Fire dager før bryllupet møtte jeg mannen min for første gang. Vi hadde vært på ferie i India for å møte aktuelle kandidater, uten å finne noen. Da faren min fant en på egen hånd, tenkte jeg at han kjenner meg godt og vil mitt beste. Så jeg tok sjansen. Vi er fortsatt gift, 25 år seinere. Ingen ekteskap er perfekte. Men når du går inn i et arrangert ekteskap, har begge et mål om å få det til. Det er kanskje en innstilling flere burde ha med seg.

Et av målene jeg har satt meg i livet er å være en god rollemodell for andre som kan identifisere seg med meg. Jeg er kvinne med innvandrerbakgrunn og har et veldig synlig handikap. Som baby fikk jeg polio. Det gjorde at jeg er lam i hele venstre bein fra hofta og ned. Og halve høyrebeinet. Så jeg går på et halvt bein, ved hjelp av en skinne. Jeg har jobbet beinhardt for det meste her i livet. Men går du rundt og tenker at du er funksjonshemmet, setter du begrensninger for deg selv.

Hindringer ligger oftest i folks hjerner. Er utgangspunktet ditt at du ikke får det til, gjør du heller ikke det. Da jeg var 31 år og hadde tre små barn, søkte jeg jobb i Oslo. Det var 700 søkere og jeg fikk den. Vi måtte diskutere det hjemme, for det var langt vekk fra barna. Jeg var opptatt av karrieren og trosset advarslene. Noen ganger må man ta tøffe valg, ta en sjanse. For meg var det helt riktig.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her


Det beste med Konnerud?

Play
00:00