Navn: Arne Madsen, leder for skisprinten

Alder: 57

Bor: Brakerøya

Egentlig er jeg utdannet elektriker og elektroingeniør. Etter nesten ett år på bedriftsøkonomi på BI, så jeg tilfeldigvis at Ving søkte reiseledere. Jeg var 24 år, hoppet av og dro rett til ei ukes kurs på Mallorca. Planen var å ha det moro i Syden et halvt års tid, men så ble det faktisk ni år, fra 1985 til 1994.

Årene i Spania formet meg mest som person. Som 27-åring ledet jeg 45 reiseledere. Det er noe av det tøffeste jeg har vært med på. Det var mange illsinte turister som fikk feriedrømmene sine knust fordi turismen vokste raskere enn infrastrukturen. Jeg ble destinasjonssjef for både Lanzarote og Gran Canaria og lærte mye om viktigheten av å se medarbeiderne. Tilbake i Drammen begynte jeg som bilselger. Vi hadde mye show, solgte biler og biff om hverandre og kunne selge 150 biler på ei helg. Det var helt rått.

Jeg har vært med på skisprinten siden starten i 2003, men har siden 2011 hatt et 70 prosent engasjement som leder. Hva jeg husker best? De 400 positive frivillige som er med år etter år. Det er sinnssykt motiverende. Tre dager før sprinten sover jeg dårlig. Men på selve dagen kjører maskineriet. Da gjenstår bare sjarmøretappen: Hilse, skryte, passe på gjestene våre. Akkurat nå gleder jeg meg veldig til vi skal arrangere NM på Konnerud neste år. Det skjer én måned før sprinten, så det blir en hektisk vinter.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her


Det beste med Brakerøya?

Play
00:00