Navn: Mahmoud Ali, daglig leder for Hjemland Mat

Alder: 34

Bor: Mjøndalen

Det er helt i orden å kalle det innvandrerbutikk, det er jo det det er. Jeg er veldig spent på hvilke land kundene kommer fra og hva de ønsker. Jeg skriver opp alt folk vil ha og kommer til å tilpasse varene etter hvert. Nå har vi hatt åpent ei uke. Jeg håper det kommer flere kunder. Det har vært litt stille foreløpig, men det er nok ikke så mange som har fått det med seg. Skiltene utenfor er ikke på plass ennå.

Butikken her i Mjøndalen var min idé. Jeg kom fra Syria via Russland til Finnmark for tre år siden. I Finnmark var det vanskelig å få jobb. Noen venner fortalte at det var veldig hyggelig her. Da jeg kom hit og så at de ikke hadde en butikk som dette, ringte jeg en venn og spurte om han ville være med. Han er eier, mens jeg er daglig leder. Vi har ikke så mye penger, så vi har reist rundt og kjøpt alt vi trenger av frysere og hyller brukt.

I Syria solgte jeg proteser, så jeg kan ikke så mye om denne businessen. Men jeg har fått mange gode råd fra venner som driver butikker. Jeg er litt nervøs for hvordan det skal gå, for jeg er jo alene her. Familien min flyktet til Østerrike. For vår kultur er det vanskelig å være uten familien. Jeg ringer selvfølgelig moren og faren min hver dag. Drømmen er å utvikle dette til en stor butikk. Og kanskje åpne en matvogn utenfor i tillegg. Jeg er veldig god på falafel!

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her


Det beste med Mjøndalen?

Play
00:08