Navn: Frank Hansen, lærer på Marienlyst skole

Alder: 57

Bor: Underlia

Plutselig ramlet jeg på badet. Lammelsene i venstre side kom med en gang, men jeg fikk krabbet bort til telefonen og ringt etter ambulanse. Jeg var bare 36 år og alene hjemme med døtrene våre som var tre og fem den gangen. Slaget gjorde at jeg lå to måneder på sykehuset og tre måneder på Sunnaas. Jeg satt i rullestol da jeg kom dit, men den parkerte jeg fort. Heldigvis var jeg vant til å trene. Det tok meg ett år å lære å gå ordentlig igjen.

Løping og langrenn har alltid vært mine store interesser. Lenge trodde jeg at jeg aldri kunne løpe igjen. Så fulgte jeg døtrene mine på orientering og fikk lyst til å prøve. Først gikk jeg, men etter hvert klarte jeg å løpe litt. Det var moro. Jeg har vært veldig heldig. De siste åra har jeg løpt til og fra jobben hver dag, pluss langtur på rundt tre timer i helgene. Det blir nok rundt 100 kilometer i uka. Det gir meg mye, for jeg er så glad i å være ute, både i marka og langs elva. Lammelsene jeg hadde gjør at jeg sleper litt på venstrebeinet. Det er veldig synlig, men jeg tenker ikke på det selv.

Jobben min og elevene mine betyr mye for meg. Jeg underviser i matematikk og naturfag og brenner for fagene mine. For ett år og fire måneder siden ble jeg bestefar til lille Mia. Det var stort. Det er så artig å følge utviklingen. Til sommeren flytter de nedover fra Trondheim. Det gleder jeg meg til.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her


Det beste med Underlia?

Play
00:09