Navn: Silje Bjørge, frivillighetskoordinator i Drammen kommune

Alder: 41

Bor: Øren

«Kan du ta med den nye jenta på speideren?» Spørsmålet kom fra mattelæreren min i 7. klasse. I dag ville hun nok blitt kalt en enslig, mindreårig båtflyktning, men for oss var hun bare «den nye jenta». Vi er fortsatt venner. Hun er et av de sterkeste menneskene jeg kjenner og jeg har lært mye av henne. Det er så viktig å koble folk. Tenk så avgjørende initiativet fra læreren min ble.

Jeg har vært heldig med sjefene mine. Noen ganger har jeg fått en ny oppgave og tenkt hjelpes, tror dere jeg kan dette? Ja vel, da skal jeg prøve. Alle trenger at noen tror på dem og viser tillit. Noe som irriterer meg er at det er så lett å slenge dritt, særlig på nett. Selvfølgelig skal både politikere og alle som jobber i kommunen tåle kritikk. Men det er ikke nødvendig å skremme folk fra å engasjere seg. Flere burde heller vurdere hvordan de kan bidra. Frivillighet handler om tilhørighet, mening og innhold i folks liv.

Da Odd Helge og jeg flytta til Drammen for 11 år siden, følte vi oss litt som innvandrere. Vi hadde solgt leiligheten i Oslo, kjøpt hus her og kjente nesten ingen. Da måtte vi gjøre en aktiv innsats. Nå er barna våre ti og seks år. Å være mor medfører mange bekymringer, men jeg vet vi ikke kan beskytte dem mot alt. Det viktigste jeg håper å lære dem er vennlig oppriktighet. Du kommer langt med å være både vennlig, empatisk og ærlig.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Øren?

Play
00:05