Navn: Ann Helen Bergum Kvigstadhagen, daglig leder for Strømsø Konditori

Alder: 36

Bor: Strømsø

Jeg skulle rydde bordet her da jeg oppdaget servietten med skrift på: «Tusen takk for fantastisk service og mat». Jeg aner ikke hvem den kunden var. Da var jeg glad resten av uka. Gikk bare rundt og smilte. Sånne småting betyr så mye. Natta før jeg skulle ta over kafeen sov jeg nesten ikke. Jeg hadde vært så usikker på om jeg skulle følge drømmen.

I fire år var jeg flyvertinne. Så kom jeg over den lille annonsen i Drammens Tidende. Jobben lå ikke på finn.no en gang. Da tenkte jeg at det måtte være meninga. Jeg jobbet på kafé fra jeg var 15 til 19 år og har alltid drømt om mitt eget sted. Her er det veldig mange faste kunder, så jeg var spent på mottakelsen. Vi kommer aldri til å slutte med karbonader og rekesmørbrød, det går ikke. Men jeg har frisket opp rekesmørbrødene litt, med lodderogn og sitronperler. Og lansert avokadotoast, gratinert nachos og middagsretter. Jeg elsker å reise og henter mye inspirasjon fra utlandet.

Kundene sier vi har byens beste vafler. Er det lov å si seg enig? Bestemor drev gård i Gudbrandsdalen og har lært meg mye. Jeg er oppvokst med tradisjonsmat. Så favoritten min er faktisk flesk og duppe. Skal vi ha gjester, er det en slager å lage langtidsbraisert oksekjake i rødvin med trøffelpotetmos. Jeg blir nesten sulten av å tenke på det, flaks det snart er lunsj! «Mat» kunne vært mellomnavnet mitt, haha!

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Strømsø?

Play
00:05