Navn: Camilla Otterlei, forfatter og lærerstudent

Alder: 39

Bor: Åssiden

Mange ønsker seg mer spenning i forholdet, men å kombinere totalrenovering av hus og barn nummer tre kan bli litt i overkant hett, haha! På det mest ekstreme var jeg høygravid med bekkenløsning, begge ungene hadde omgangssyke og stua vår manglet både tak og gulv. I tillegg prøvde jeg å lese til eksamen. Jeg tenker at når vi kom oss gjennom det, klarer vi det meste.

Det er viktig at barna bidrar for å få hverdagskabalen til å gå opp. De bor ikke på hotell. Av og til må man gjøre ting man ikke synes er gøy – det er ikke morsommere for oss voksne å sette inn i oppvaskmaskina eller støvsuge stua. Når vi hjelper hverandre, får alle tid til å gjøre ting vi liker – og vi får mer tid sammen. Bøkene mine handler om barn som prøver å finne ut av seg sjøl og den verden vi lever i. Nå har jeg akkurat levert min sjette barnebok til språkvask.

Skal du gi ut en god bok, må du jobbe med manuset. Skal du ha et godt ekteskap, må du jobbe for det. I en hektisk hverdag, blir forholdet lett en salderingspost – sjøl om det egentlig er bærebjelken i livet vårt. Nå gleder jeg meg til en sommer uten oppussing. Å kunne våkne om morgenen og ikke ha andre planer enn å sette på kaffen og surre litt sammen. Noen ganger tar jeg en test på meg selv: Hva ville jeg hatt annerledes hvis jeg bare hadde et halvt år igjen? Akkurat nå er det ingen ting. Da tenker jeg at vi er på et bra sted.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Åssiden?

Play
00:11