Navn: Fredrik Eldøy, kulturkonsulent på G60

Alder: 32

Bor: Sande, jobber i Drammen

Det er ganske funny, egentlig: Jeg var spådd en lysende framtid i klassisk musikk. Begynte å spille trompet da jeg var fem år. Men så kom hiphop og tok meg. Det begynte hjemme i kjellerstua, vi rappa og lagde beats på dataen. Så begynte vi å arrangere hiphop-jams på samfunnshuset én gang i måneden. Vi klarte å booke inn de aller kuleste fra hele landet til lille Tjøme.

Som 20-åring gikk jeg solo som «Freddy and the casuals». Den første konserten var på et lite høl av en ungdomsklubb. Den andre var faktisk på Sentrum Scene, foran masse hylende russejenter. Der og da følte jeg meg som en superstjerne. Det tok helt av, med konserter på By:Larm og Norwegian Wood, booking-kontrakt og platekontrakt. Det året spilte vi mange konserter. Alle pengene brukte vi på å produsere et album. Det ble ingen suksess. Solgte under 200 kopier, haha!

Nå, ti år etter, er jeg i gang med solokarriere nummer to. Før satt jeg mellom seks og 15 timer i strekk i studio. Gjerne hele natta. Nå har vi ei datter på tre år, så jeg må bare ta den tida jeg får. Målet mitt er å produsere fete ting og bygge meg opp som artist. Jeg vil få folk til å danse. Kanskje hører de teksten og tenker litt i tillegg. Den siste låta mi, «No nytt», ble anbefalt av P3 Urørt i jula. Jeg har ikke tenkt at sånt er viktig for meg, men da ble jeg skikkelig varm.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Drammen?

Play
00:06