Navn: Mona Bratland, foredragsholder

Alder: 46

Bor: Svelvik

Vi fikk ett døgn sammen på sykehuset, Haakon og jeg. Han lå i koma, men jeg snakket med ham hele tida. Om og om igjen fortalte jeg hvor kjempehøyt vi elsket ham. Alle organene hans sviktet. Da legene sa det ville være over innen en time, la jeg meg tett inntil ham. Haakon ble lagt på brystet mitt da han ble født. Han fikk dø i armkroken min, 21 år gammel. Jeg ville at han skulle føle seg trygg i det øyeblikket han dro, så jeg snakket og snakket.

Huden prikket og kroppen skalv. De første tre månedene var jeg helt nummen. Hele familien var letta den dagen jeg klarte å sette meg i stolen, istedenfor å legge meg på sofaen. Hadde det ikke vært for kjærligheten til Haakons to søsken, hadde jeg ikke greid å stå opp om morgenen. Jeg har mista alle vennene mine. Folk er nok redde for å ta kontakt. For meg krever sorgen så mye energi, at jeg ikke klarer å pleie vennskap. Men jeg savner likevel noen som bryr seg, kommer hit og lytter.

For å informere og unngå rykter, valgte vi tidlig å være åpne på Facebook. Det er skambelagt når noen dør av narkotika. Haakon var en helt vanlig gutt som prøvde partydopet MDMA for første gang. Nå har det gått halvannet år og vi har holdt 70 foredrag for ungdommer og foreldre. Ei russejente kom bort til oss og sa «Nå veit jeg hva jeg skal slutte med». Midt i alt det meningsløse gir det oss en mening. Det skremmer vettet av meg å skulle leve resten av livet uten Haakon, men vi må bare ta det. Skritt for skritt.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Svelvik?

Play
00:12