Navn: Peter Espevoll, driver importfirmaet Green Food

Alder: 39

Bor: Nesbygda

Ingen nordmenn har smakt ekte avokado. Avokadoene på butikken er modnet i trykkammer i Nederland. Det sier seg selv at smaken blir annerledes når avokadoene får henge åtte uker ekstra på treet i Afrika. Det satte store spor i en liten gutt å bo fire år i Kongo og Kenya med misjonær-foreldre. Den østafrikanske kulturen har lært meg mye om å glede meg over enkle ting, være gjestfri og forstå at mennesker med annen bagasje tenker annerledes.

Jeg levde guttedrømmen da vi turnerte verden rundt med det kristne death metal-bandet vårt Extol. Men vi fikk mye dritt også, blant annet en bombetrussel i Hønefoss. Death metal-kjernen syntes ikke det var greit at vi var kristne, mens kristenmiljøet reagerte på at vi spilte metal. Men dette er mitt gamle liv. For tre år siden fikk jeg ideen om å importere grønnsaker fra Øst-Afrika, der faren min ble igjen.

De store aktørene skviser helt til bøndene ikke sitter igjen med noe. Jeg vil ikke være en kjip hai. Grønnsakene selger vi til grossister. Elite Mat her i Drammen er et av stedene du får kjøpt dem. Vi importerer også lilla te, økologiske, flytende urter og ingefærshot, som selges i utvalgte Meny-butikker, delikatesser og spesialbutikker. Det vanskeligste miljø-dilemmaet er at vi frakter grønnsakene med fly. Men bærekraft handler om mer enn utslipp. For meg handler det også om mennesker, jeg drives av forskjellen vi utgjør for de afrikanske bøndene.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Svelvik?

Play
00:12