Navn: Mille-Marie Gommerud Johannessen, gruppeinstruktør

Alder: 19

Bor: Øren

Mamma fikk meg med på å begynne å gå tur da jeg var 16. Jeg var lubben, likte ikke trening og var støttemedlem på Fresh Fitness. Vi begynte å løpe om kapp i bakkene på turene våre. Det ble gøy da jeg kom litt i form. Så begynte jeg å gå fast på en gruppetime. En dag ble jeg spurt om jeg ville bli instruktør. Jeg har alltid vært forsiktig, aldri likt å snakke foran folk, så jeg var usikker. Mamma pushet meg til å prøve. Nå har jeg gruppetimer fire dager i uka og trener hver dag.

I mai i fjor merket jeg at mamma ikke var seg selv. Hun endret litt talemåte og fikk lammelser i ansiktet, men det var vanskelig å se for seg hva vi hadde i vente. Så fikk vi vite at hun hadde en ondartet svulst som ikke kunne opereres og at hun hadde maks ett år igjen. Hele russetida passet hun på meg. Plutselig skulle jeg passe på henne. I september døde hun. Jeg sov med henne siste natten og var der da hun døde. Det er jeg glad for, selv om det var hardt.

Takket være all støtten fra familien, mormor og morfar, sjefene, kollegene og kundene mine på SATS kom det en enorm styrke ut av det å miste mamma. Hvis jeg er stresset og sliten, sier jeg bare til meg selv: «Slutt å klage. Mamma hadde det mye verre.» Jeg var så sjukt nervøs da jeg hadde min første gruppetime. Men da den gikk fint, var jeg ikke i tvil om at det er dette jeg vil drive med. Det vil jeg for alltid takke mamma for.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Øren?

Play
00:06