Navn: Cato Brekke, hovedverneombud

Alder: 52

Bor: Åssiden

For noen er kanskje vi en av få trygge voksne de har i livet sitt. Som fotballtrener er du litt psykolog også. Det skjer mye utenfor banen. De siste ti-tolv årene har jeg vært trener og lagdeler for ulike gutte- og jentelag i Åssiden IF. En periode satt jeg også som sportslig leder og leder for fotballen. Det viktigste er å legge til rette for at alle trives. Det sosiale er like viktig som kamp og treninger. Alle må få muligheten, ingen må gis opp. Det er viktig.

Hvor engasjementet kommer fra? Jeg mener vi må prøve å bruke fritida på noe nyttig, hvis vi har mulighet til det. Kan jeg legge til rette for at et barn eller en ungdom får en litt bedre dag, gir det mening. Mange får kameratskap som varer livet ut. Samfunnsengasjement er viktig, også for bydeler. I tillegg sitter jeg i Drammen idrettsråd og er formann i Hokksund pistolklubb. Pistolklubben har akkurat starta et samarbeid med Eknes ungdomsskole og prøver å starte ei ungdomsgruppe. Det er viktig å gi et tilbud til de som ikke liker fotball også.

Ungene mine er 17 og 18 nå. Når de flytter ut, vender jeg antakeligvis tilbake til røttene mine, for jeg har odel på småbruket i Vestfossen. Skuldrene senker seg med en gang, det er mitt fristed. Jeg får en veldig ro når jeg suller rundt og jobber med mitt der. De fleste burde nok tatt seg bedre tid til å reflektere over eget liv, ståsted og verdier.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Åssiden?

Play
00:13