Navn: Martine Abrahamsen, elev på Eiker videregående

Alder: 17

Bor: Mjøndalen

I fjor skjønte jeg at jeg måtte prioritere. Jeg begynte på videregående, trente turn 20 timer i uka og var med på russebuss. Skulle jeg ha råd til buss, måtte jeg jobbe ved siden av skolen. I tillegg kom russebussens dugnader. Det ble for mye. Det endte med at jeg både sluttet på turn og droppet ut av bussen. Det var ikke et enkelt valg. Man kan lett føle seg litt utenfor, men heldigvis droppet noen av mine nærmeste venninner ut av bussen også. Det gjorde det lettere.

Egentlig syns kanskje jeg russetida tar for stor plass. Det koster både tid og penger. Du må minimum bidra med 30.000 kroner om du er med på buss. Jeg kommer til å være russ neste år, men ikke være med på alt. En bra dag for meg er når jeg har tid til venner og kjæresten. Vi har ikke vært sammen så lenge, men kjent hverandre i to år. Ellers er jeg opptatt av klær og mote. Jeg liker også å kjøpe brukt eller låne klær fra da mamma og mormor var unge.

Nå jobber jeg fem dager i uka. Tirsdager og torsdager er jeg turntrener i Drammen turnforening. Mandager, fredager og annenhver lørdag er jeg ryddehjelp på Haarcompagniet i Mjøndalen. Etter videregående har jeg lyst til å dra i militæret. Foreløpig er jeg usikker på om jeg vil utdanne meg der, eller om jeg kanskje vil bli frisør. Jeg går på studiespesialisering, så jeg har egentlig alle muligheter åpne.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Mjøndalen?

Play
00:14