Navn: Hasan Kurt, skomaker

Alder: 29

Bor: Krokstadelva

Jeg må være tålmodig. Det tar tid å bygge opp egen butikk. Selvfølgelig er det vanskelig å ha åpent ti timer hver dag og jobbe hver lørdag, men sånn er det nå. Neste år tror jeg at jeg kan ansette en kollega, for omsetningen øker. Jeg startet Center Skomaker og Nøkkelservice på Buskerud storsenter for halvannet år siden, etter at jeg hadde jobbet fem år for andre skomakere i Oslo. Jeg så at jeg kunne tjene mer på å drive for meg selv.

Som 14-åring begynte jeg å jobbe som servitør, så jeg er vant til å jobbe mye. I sommerhalvåret var det ti timer på jobb ved siden av skolen. Kona mi og jeg har vært gift i ni år. For sju år siden flyttet vi Norge. Hun er født her, men familien er fra den samme lille landsbyen i Tyrkia som jeg. De kom på ferie hver sommer og vi visste om hverandre. Vi fikk mer kontakt og familiene våre snakket sammen. Så ble det oss. Nå har vi en datter som snart blir fem år.

Butikken min er liten, men 12 kvadratmeter er nok til jobben jeg gjør. Drømmen er å ha en stor butikk der kundene kan komme inn og se seg rundt. Jeg har ti års erfaring som skomaker og er veldig stolt av jobben min, for det er ikke mange av oss. Jeg fikser alt som kan repareres. I tillegg til å være skomaker, gjør jeg nøkkelfiling, skiltgravering og alt av skredderarbeid. Bytte såler på sko er det morsomste. Jeg elsker å få de til å se helt nye ut igjen.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Krokstadelva?

Play
00:06