Navn: Axel Nelson, kunstner og lærer på Danvik folkehøgskole

Alder: 53

Bor: Gulskogen

Jeg møtte kona mi som 17-åring. Camilla bodde her og jeg i Göteborg. Jeg likte henne med en gang og skrev et forferdelig teit brev der jeg spurte om vi skulle være venner, haha! I fire år hadde vi avstandsforhold, vi skrev masse brev. Som 25-åring forelsket jeg meg i Bibelen. Det var mindblowing. Jeg bestemte meg for å gi mitt liv til Gud, slutte å banne og slutte å snuse. I starten trodde jeg at det å gi avkall på alt som er gøy skulle gjøre livet trist og kjedelig. Det ble fantastisk.

En kunstners jobb er å uttrykke hvordan man opplever verden. For fire-fem år siden bestemte jeg meg plutselig for å skrive litt hver dag. Én setning, maks én side. Det ble til boken «Illustrerad barnbok för vuxna som har svårt för att fatta», som jeg akkurat har gitt ut. Boken består av tre kapitler. Det første om ensomhet, det andre om fellesskap og det tredje om mann og kvinne. Boken står utstilt her på Danvik folkehøgskole fram til søndag. Jeg håper folk som besøker utstillingen våkner litt. Tar sitt eget liv seriøst.

Jeg liker ikke å romantisere kunstneryrket. Vi er bare vanlige mennesker som ikke klarer å slutte med det vi liker. For meg er meningen med livet å følge Jesus Kristus. Hvordan jeg vil beskrive meg selv? «Det var en gång en idiot. Han var dum i hela huvudet. Detta visste han inte själv. Så levde han lycklig i alla sina dagar..» Det er meg, haha!

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Gulskogen?

Play
00:07