Navn: Liv Kari Fretland, psykiatrisk sykepleier på Brystdiagnostisk senter

Alder: 56

Bor: Austad

Hvordan jeg sjøl hadde reagert på beskjeden om brystkreft? Vet ikke. Jeg har tenkt på det. Nå er jeg jo kommet i den alderen da jeg er mest utsatt, så jeg møter mange på min alder i jobben på Brystdiagnostisk senter. Jeg tror jeg hadde innstilt meg på at det er noe jeg må gjennom. Men det er vanskelig å si. Det blir kaos i tankene når man får en sånn sjokkbeskjed. Heldigvis går det bra med de aller fleste.

Når vi skal fortelle noen at de har brystkreft, må vi bare si det som det er. Jeg opplever mange forskjellige reaksjoner. Målet er å støtte og veilede gjennom behandlingsløpet. For meg handler det mye om å lese mennesker, se hvem jeg har foran meg. Det er helt utrolig hvordan folk takler en sånn beskjed og omstiller seg. Det fins så mange sterke kvinner. Møtene får meg til å reflektere litt over hvem jeg er sjøl. Hva som er meninga med livet. Å bety noe for andre er en stor del av det.

Jeg kan ikke la alt gå innpå meg, men enkelte møter fester seg. Unge kvinner med små barn berører meg. Jeg glemmer aldri ei som døde fem uker etter at hun kom til oss. Livet er så skjørt. Jobben gjør at jeg trenger litt avkobling, blant annet gjennom dans. På flamenco-gruppa på Attic har vi et unikt samhold mellom jenter fra 19 til 60 år. Musikken, rytmen, det å få til bevegelsene. Det gir en styrke.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Austad?

Play
00:15