Navn: Anita Tuhus, styrer i Ebbestad barnehage

Alder: 46

Bor: Berger

Du må ha en genuin interesse for barn, være koblet på, klare å stå i barnas følelser og møte dem som en trygg voksen. Du må ha bevisste tanker og et ønske om å lære. Alle passer faktisk ikke til å jobbe i barnehage. Jeg fikk en eureka-opplevelse da jeg oppdaget Trygghetssirkelen for noen år siden. Det er et foreldreveiledningsprogram fra USA som handler om hvordan vi kan gi barna en tryggest mulig barndom. Det bruker vi her i barnehagen.

Jeg håper og tror at engasjementet mitt for jobben har gjort meg til et bedre menneske, mer bevisst. Trygghetssirkelen bruker jeg også som mamma til barna mine på 15 og 20 år. Selv om mamma til tider kan være kjip, trenger ungdommene oss kanskje mer enn noen gang. De trenger å bli sett, hørt og støtta, selv om de er i ferd med å bli voksne. Jeg håper jeg klarer å trygge dem til å stå på egne bein, samtidig som jeg er der hvis det er noe.

Hver måned møter jeg barselgruppa jeg ble kjent med da jeg fikk yngstemann. Da er det ost, kjeks og skravling. I 15 år har vi sju damene holdt sammen. De betyr enormt mye for meg. Jeg har minimalt behov for adrenalinkick i livet mitt, liker heller å finne glede i de små tingene. Se krim en fredagskveld. Sitte på verandaen. Eller bare å bli møtt med en klem fra et av barna. I hvilken annen jobb får du den velkomsten?

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Berger?

Play
00:09