(Drammens Tidende)

Navn: Toraj Moammer, driver No. 1 Food Hall

Alder: 52

Bor: Mjøndalen

Mahnaz var min første kjæreste hjemme i Iran. Vi ble sammen da hun var 14–15 år. Men foreldrene tvangsgiftet henne med en annen mann, så vi mistet kontakten da hun var 19 år. Jeg har hatt en samboer og fått barn, men aldri vært gift. For to-tre år siden møtte Mahnaz tilfeldig søsteren min og spurte hvordan det gikk med meg. Vi har begge trodd at den andre var gift, men hun var blitt skilt og jeg var alene. Etter 23 år møttes vi igjen.

Det var fantastisk. Vi var de samme som før, bare at begge er blitt klokere. For sju-åtte måneder siden giftet vi oss. Ikke fordi ekteskap er så viktig. Jeg mener det viktigste er at man velger hverandre og bor sammen. Men det er eneste mulighet for å få henne til Norge, så nå håper jeg snart vi kan sette i gang den prosessen. Det er hardt å være så langt fra hverandre, men vi snakker sammen hver dag.

For to måneder siden åpnet jeg No. 1 Food Hall sammen med MIF-keeper Sosha Makani. Iranere kommer helt fra Oslo for å ta bilde med ham, siden han er landslagskeeper og litt kjendis. Om han er en god kokk? Han er veldig god til å spise, haha! Nei, han fokuserer på treningene, så jobber jeg her. Vi satser på iransk mat, men har også italiensk pizza, biffsnadder og hamburger. Selv om det allerede er mange gatekjøkken i Mjøndalen, ser vi ikke på dem som konkurrenter. Vi har våre spesialiteter.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Mjøndalen?

Play
00:07