Navn: Johnny Høydahl, produksjonssjef på Jensen Møbler

Alder: 54

Bor: Sverstad

Jeg kom fra IT-bransjen og trodde det ville bli mye lettere å jobbe med produksjon av senger, at det ikke var like mye endringer hele tiden. Der tok jeg grundig feil. Vi ønsker å produsere den beste sengen man kan få kjøpt for penger, og kravene for å klare dette er skyhøye. Men alle her jobber knallhardt. I fjor produserte vi 250.000 senger og madrasser. Omtrent halvparten av det vi selger går ut av landet, til hele Europa. I høysesongen lager vi 2.500 senger, madrasser og trekk hver dag.

Alle feriene våre går til Bø i Vesterålen. Jeg er født der og var så heldig å arve huset etter mormor. Det er hytta vår nå. Heldigvis trives kona og de tre barna like godt der som jeg. Vi tar fly og bruker til sammen ni timer fra Svelvik, så langhelg blir et minimum når vi først drar. Der tar jeg av meg klokka. Det sier alt. Den friheten er helt fantastisk.

Selv om jeg har en jobb med mye ansvar, gir det meg mye å gjøre en frivillig innsats. Nå har jeg spilt 40 år i Svelvik musikkorps. Vi arrangerer Svelvikdagene for 59. gang i år. Jeg ser mange festivaler som ryker på en smell fordi de trøkker til og drar inn enormt dyre artister. Vi har prøvd å være litt mer nøkterne og legger opp til noe som kan treffe alle. Svelvikdagene har utviklet seg til å bli en byfest for hele befolkningen. Det er noe fantastisk vi har fått til på dugnad.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Svelvik?

Play
00:11