Navn: Geir Honve, butikksjef for MAX spill og film AS i Krokstadelva

Alder: 63

Bor: Loesmoen

Jeg hadde ikke vært innom senga på ei uke. Til slutt sovnet jeg nesten bak rattet i en tråkkemaskin. Heldigvis gikk det bra. Da forsto jeg at jeg måtte ta noen valg. På den tiden drev jeg eget firma med vedlikehold av skiheiser, samtidig som jeg jobbet her og ved Haglebu skiheis. Noe måtte kuttes ut. Jobben på Videoforum skulle egentlig bare være en fritidssyssel ved siden av, men jeg valgte den. Nå har jeg vært her siden 4. juli 1985.

Vi er de eneste i området som fortsatt leier ut og selger video. Det er ikke mange igjen i landet. Vi gjør det fordi kundene vil ha det. Så lenge vi har nye filmer folk vil se, kommer de. På 90-tallet hadde vi på det meste 2.000 ulike titler i butikken, pluss lager. Nå har vi 3–400. Hva jeg husker best? Dagene etter at Kong Olav døde. Da var det bare sørgemusikk på NRK, så alle kom for å leie video. Da satte vi rekord med 1.100 filmer ute på én kveld.

Min favorittfilm? Det er så mange. Jeg liker best krim med litt action. Det har vært både opp- og nedturer i videobransjen, men takket være faste kunder er det moro og liv her uansett. Nå er vi mest spillekiosk. Også har vi solarium. Aino er nesten like kjent for kundene som jeg er. Hun er en riesenschnauzer på snart 13 år som alltid er med meg. Kan ikke hun være med, lar jeg heller være å dra. Nå har vi akkurat bestilt en ny valp og er vordende foreldre, hehe!

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Krokstadelva?

Play
00:05