Navn: Svein Iversen, pensjonist

Alder: 67

Bor: Mjøndalen

Jeg var på jobb på Åssiden videregående høsten 2015, da jeg plutselig kjente at jeg mista papirene jeg holdt i venstrehånda. Følelsen forsvant. Da fikk kollegaen min Ragnhild satt meg på en stol og ringt etter ambulanse. Jeg rakk ikke tenke stort før jeg ble operert på Rikshospitalet. De fjernet en åtte millimeter stor blodpropp fra hjernen. Logopeden jeg fikk på Kysthospitalet etterpå var Kongsvinger-supporter og fikk meg til å late som jeg var speaker på en kamp mellom MIF og KIL.

Året etter slaget er det eneste jeg ikke har vært speaker på skirenna i MIF de siste 40 åra. Siden 2000 har jeg vært det på fotballkampene og, har fått med meg alle opprykka. Ellers må jeg si det er stort å sitte i bua på onsdagsrenna og rope opp alle de stolte ungane som går over målstreken. Da koser jeg meg. Da jeg gikk på idrettshøgskolen i 1975, fikk vi som valgte fordypning i hopp være prøvehoppere i Holmenkollen. Jeg landa stort sett på kulen.

Jeg glemmer aldri da vi satt på tribunen og så Trond stå på start til sprinten i OL i Salt Lake City. Nærbildet av han på den gigantiske storskjermen måtte jeg ta et bilde av. Da tenkte jeg at det er utrolig hva to enkle folk fra Nedre Eiker kan få til. Ellen og jeg har hengt sammen siden gymnaset og vært gift i 44 år. Oppskrifta? Felles interesser, ski og idrett. Også er a tålmodig. Eller, forresten, det er a ikke, det smeller fort. Men hu er tålmodig som har holdt ut med meg i alle år, haha!

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Mjøndalen?

Play
00:09