Navn: Hanne Bergersen, barne- og ungdomsarbeider i Skyttelveien barnehage

Alder: 53

Bor: Solbergelva

Fortsatt får jeg gåsehud og tårer i øynene bare jeg hører alarmen på brannøvelser. Så sterkt sitter det i, elleve år etter. Jeg våkna av røyklukta. Da jeg så den oransje himmelen, dro jeg på meg ullgenseren og løp ned. Jeg tenkte med en gang at det var barnehagen, for det hadde vært flere påsatte barnehagebranner. Jeg er stolt av hvordan vi klarte å drive videre på fire ulike steder, og etter hvert i brakker. Det skapte et unikt samhold.

Samboeren min Runar og jeg møttes i 1998. Sammen har vi 12 år gamle Rolf Magnus. En dag for tre år siden kom Runar hjem og sa at han hadde skaffet seg et annet sted å bo. Det var et sjokk, men nå i ettertid ser jeg at vi hadde godt av å rydde opp i flere ting. Og veit du hva? Vi kom til at vi ikke kunne være uten hverandre. Så i mai flytta vi sammen igjen. Nå har vi det veldig bra.

Utad har jeg bestandig vært veldig rolig, men høyt stress over lang tid tok nesten knekken på meg. I fjor var jeg fire uker på et rehabiliteringssenter på Rauland. Det kan jeg anbefale alle som sliter. Det viktigste jeg lærte var at jeg ikke må være med på alt, selv om det var tungt å innse at jeg ikke holder det samme tempoet som før. 22 år her i barnehagen holder meg i alle fall ung til sinns. En gang var det en fireåring som stirra lenge på meg. Så sa han: «Du har akkurat sånt hår på hodet du, som bestefaren min har i nesa!» Her får man høre det, haha!

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Solbergelva?

Play
00:16