Navn: Ielyzaveta Hammer, selvstendig næringsdrivende

Alder: 27

Bor: Nybyen

I Ukraina var jeg regnskapsfører, men det var ikke så lett å få jobb i Norge. Mens jeg ventet lenge på visum, tenkte jeg på hva jeg ville jobbe med. Jeg kjente ingen og syntes det var vanskelig å få venner her. Nordmenn er ganske lukket. Faktisk startet jeg i beautybransjen for å få venner. Jeg tenkte at hvis jeg begynte med manikyr og pedikyr, kunne jeg bli kjent med kundene. Før var det bare hobby for meg. Det virket, nå har jeg mange venner.

Jeg har mitt eget beautyrom på Beautyzone i Nedre Storgate 22. I tillegg til negler gjør jeg også «sugaring». Det er hårfjerning med sukkerpasta. Ikke så kjent i Norge ennå, men i Ukraina tar alle jenter det. Foreløpig har jeg mest russiske kunder, men nå kommer det flere og flere norske jenter for å prøve det også. Fordelen er at det ikke gjør like vondt som voksing, og at det virker som peeling på huden samtidig.

Nå er datteren min åtte måneder. Når hun begynner i barnehage neste år, tenker jeg på å utvide. Jeg prøver å finne en jente til som kan jobbe med meg. Jeg skal ikke si at jeg er best, men jeg gjør så godt jeg kan og går mye på kurs for å lære mer. Drømmen er å starte en skole der jeg kan lære opp jenter. Jeg elsker at jeg får snakke så mye med mennesker. Det er interessant å høre om andres liv. Også ser jeg veldig fort resultater av jobben jeg gjør. Glade kunder gjør meg glad.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Nybyen?

Play
00:09