Navn: Geir Opdahl, administrasjonsleder på Eiker videregående

Alder: 40

Bor: Mjøndalen

Fortsatt veit jeg ikke helt hva jeg skal bli. Livet er fullt av tilfeldigheter. Jeg har jobba i industribedrift, klesbutikk, sykehus, fengsel og bank. Da vi ventet førstemann, hadde jeg en selgerjobb med provisjonslønn. Da følte jeg at jeg måtte skaffe en tryggere jobb. Jeg tok ped og var lærervikar. Som forelder kan du mene mye om lærere, men det er noe annet å teste det sjøl. Det er som å være toastmaster en hel dag, på ulike selskaper. Slitsomt. Du skal være forberedt på alt og håndtere alt. Det er virkelig et yrke jeg respekterer.

Lina og jeg ble faktisk sammen i andreklasse her på Eiker videregående. På en skoletur til Nederland og Belgia snakka vi mye sammen. Da vi gikk av bussen tilbake i skolegården, fikk jeg en post-it med hjemmenummeret hennes. Det var starten, i april 1997. Det er morsomt å se ungene våre bli tenåringer, nå er de ti og 13. Da skjønner jeg at jeg blir eldre sjøl også.

Bestemor er ei sprek dame på 93 år og foreldra mine er fortsatt i full aktivitet. Men det hender jeg tenker på at jeg om noen år plutselig blir det eldste leddet. Jeg var der da bestefaren min døde. Det å se et menneske som har vært så nær deg ta sitt siste åndedrag er veldig spesielt. Kjempetrist og samtidig fint, for han hadde et godt liv. Jeg er ikke typen til å gruble over meninga med livet. Ikke er jeg religiøs heller. Det viktigste er å ha det bra både hjemme og på jobb. Det har jeg.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Mjøndalen?

Play
00:32