Navn: Marcus Rooth, musikalartist og skuespiller

Alder: 22

Bor: Steinberg/Oslo

Mari og jeg hadde ikke snakket så mye sammen da vi skulle ha en kyssescene i et stykke vi spilte i. Vi måtte øve inn scenen flere ganger. Etter hvert ble vi bedre kjent, og hang mer og mer sammen. Nå har vi vært sammen i to år, og bor i kollektiv sammen. Å spille kyssescener går fint, som skuespiller begynte jeg med det tidlig, haha! Da jeg en gang hadde rolle som dragqueen skulle jeg kysse en gutt, og regissøren ville at det skulle vare i 45 sekunder. Under en øving ble stoppeklokka satt på. Vi kastet oss ut i det, og gikk all in. Det var nok regissøren som ble mest klein da!

På barneskolen hadde alle funnet sin aktivitet, jeg fant ikke min. Jeg var et energisk barn, og jeg likte å synge og danse. «Dette vil jeg gjøre resten av livet», husker jeg at jeg sa til pappa etter at jeg begynte i Nedre Eiker barne- og ungdomsteater. Jeg prøvde fotball og de andre tingene, men det var ikke noe for meg. Vennene mine hadde forståelse for at jeg likte noe annet, så jeg var ikke redd for å miste dem.

Skuespill har gjort meg mer selvsikker. Da jeg var liten, slet jeg med dysleksi. Hodet kom liksom ikke før ordene. Det har heldigvis ikke vært et stort problem, men det var merkelig. Å lese manus var lett, mens skolearbeid var vanskelig. Det var frustrerende hvordan skolearbeid ikke satt seg.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Steinberg?

Play
00:13