Navn: Lie Kjeldsen, skredder og fotograf

Alder: 54

Bor: Nesbygda

Det er en overtro i Vietnam at man ikke skal sy sin egen brudekjole, det sies at det blir en tåre for hvert sting. Jeg tror ikke på det, men jeg ble jo skilt. Så jeg kjøpte kjole da jeg giftet meg med Arne her i Norge, haha! Arne og jeg møttes faktisk på nett i 1997, det var ikke så vanlig da. Vi begynte å snakke på en side som het Netmeeting, og siden har det vært oss.

Egentlig jobbet jeg med økonomi og innkjøp. Samtidig klarte jeg ikke å slippe tanken om å være skredder og fotograf. Det surret i bakhodet lenge, men jeg turte ikke si opp en trygg jobb. Arne er en veldig snill og støttende mann, så for ti år siden gjorde jeg det. Som skredder lager jeg selskapskjoler, brudekjoler og gjør tilpasninger. I tillegg tok jeg Oslo fotokunstskole for tre år siden. Nå har jeg fotostudio i Oslo og Svelvik og tar mye portretter, brudebilder og festbilder. Jeg er veldig heldig som jobber med hobbyen min.

Akkurat nå har jeg fotoutstilling med portretter og noen naturbilder i Fossekleiva. Dette er første gang jeg stiller ut i hjembyen min. Jeg blir helt rørt hver gang bildene mine kommer opp på veggen. Det er en fantastisk måte å vise mitt arbeid. Favorittbildet mitt er av en pottemaker jeg besøkte i Oslo. Portretter trenger ikke være oppspilte. Det ligger mye skjønnhet i noen som jobber konsentrert med lidenskapen sin.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Nesbygda?

Play
00:21