Navn: Per William Haaland, pensjonert Pewi-gründer

Alder: 75

Bor: Mjøndalen

Kåre er et nydelig menneske og en fantastisk kompis. Han er sånn som kan si: «Per, nå holder du kjeft. Nå er det vår tur.» Og en gang ekskona og jeg kom hjem til ham på middag: «Per, trur du at du er bedre enn oss andre som er her? Du oppfører deg sånn, siden du alltid kommer et kvarter for seint.» Jeg takker kompiser som Kåre for at jeg ikke er mer drittsekk enn jeg kunne vært. For jeg tar mye plass, det veit jeg. Wenche er også veldig god på å justere meg. Jeg elsker konstruktiv kritikk.

Wenche og jeg møttes helt tilfeldig da jeg var på guttetur og hun på jentetur. Vi dansa, prata og hadde det så gøy! Etter et par år møttes vi igjen. Da var hun separert og jeg skilt. Jeg advarte henne om at jeg var en gammel gris, 12 år eldre og greier, haha! Til andre i samme situasjon vil jeg si: Ta en sjanse. Jeg fikk en helt nydelig livsledsagerske. Nå har vi vært sammen i 30 år. Det er fantastisk at hun har holdt ut. Wenche er ukomplisert, snill og blid.

Det er så viktig å være blid. Jeg drev eget firma i over 30 år. Starta helt aleine og hadde på det meste 12–14 ansatte og 35 millioner i omsetning. Når folk kom på intervju til Pewi, ba jeg dem legge vekk vitnemål og CV. «Er du blid?» spurte jeg. Resten kan læres. Alt handler om å finne de rette folka. Som i livet ellers også. Livet er ikke noe uten alle de andre.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Mjøndalen?

Play
00:22