Navn: Margrethe Greiner, daglig leder i Senter for omsorg

Alder: 55

Bor: Svelvik

Jeg som ikke liker å gå ut, møtte faktisk mannen min Åsmund på et utested i Svelvik. Jeg merket det allerede på håndtrykket og hvordan han førte meg på dansegulvet. Innen tre uker visste vi at det var oss. Nå har det gått 30 år. Ingen forhold er en rett strek, heller ikke vårt. Men du kommer langt med en vilje til å være sammen. Vi har tre voksne gutter. Også er jeg bestemor til vesle Fride på ni måneder. Du hørte stemmen min ble annerledes? Det er så eventyrlig flott og altoppslukende.

Åtte ganger har jeg flyttet. Med en far som jobbet i Forsvaret fikk vi gang på gang revet opp røttene. Jeg snakker finnmarking, trøndersk og østlandsdialekt. Ville jeg ikke skille meg ut, la jeg bare om. Jeg ble nok ganske tøff allerede som liten. Men jeg har aldri sett mørkt på det, det var naturlig for oss. Samtidig ønsket jeg ikke flytting for egne barn, for jeg vet hvor mye det koster. Jeg er veldig glad de har barndomsvenner.

Etter over 20 år som psykiatrisk sykepleier i ulike stillinger i Svelvik kommune og privat sektor, fikk jeg spørsmålet om å starte firma, Senter for omsorg. Jeg tenkte som så: Nå begynner jeg å dra på åra, det er bare å kjøre på. Prøve så mye som mulig før jeg ikke skal jobbe lenger. Vi er seks stykker og tilbyr tilpassede helse- og omsorgstjenester til kommuner, og har snart fire heldøgns omsorgsboliger klare. Nye Drammen trenger sånne som oss. Det er jeg helt sikker på.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Svelvik?

Play
00:11