Navn: Ole Andreas Fevang (57), daglig leder i Fevang AS

Alder: 57

Bor: Bragernes

Utmattelsesdepresjon, sa legen. Plutselig begynte jeg å gråte på jobb. Jeg fikk ikke gjort noen ting, bare grein. På den tida hadde jeg 12-timersdager, vi hadde to firmaer i kjøttbransjen og eiendomsfirmaet. Det krasja, rett og slett. Jeg var totalt utslitt. Da jeg ble sykemeldt, føltes det som jeg aldri ville klare å komme tilbake. Etter et halvt år ble jeg fortsatt kvalm og svimmel av å nærme meg kontoret.

Det var så mørkt at jeg forsto de som ikke orker å leve mer. Men jeg vurderte aldri det. Jeg har fantastiske Hilde som kone, tre flotte sønner, familiebedrift med brødrene mine og gode venner. Jeg gikk til samtaler hos Per Arne Dahl og hadde ei uke på Modum Bad. Per Arne ba meg velge ting jeg har lyst til å gjøre. Og sørge for at jeg bruker siste halvdel av livet godt.

Kan det være nødvendig å være sykemeldt, da? Sånn tenkte jeg som sjef før. Nå er jeg blitt helt motsatt. Jeg lærte den harde veien at det er lov å være syk. Mange planlegger alt de skal gjøre som pensjonister, men vi veit jo ikke hvor lenge vi lever. Jeg vil bruke tida godt, på familie, venner og Filadelfiakirken. Den kristne troen er viktig for meg. Alle hverdager bør brukes og nytes. Som når Hilde og jeg spiser ute, går på skauen, reiser eller bare sitter foran peisen med en kopp te. Jeg har det veldig bra og mye å være takknemlig for.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Bragernes?

Play
00:13