Navn: Jon Anders Sundve, trener i cheerdans og medlem av draggruppa Queentastic

Alder: 31

Bor: Svelvik

Å være dragartist i Queentastic er jo som en vanlig jobb. Det er som å jobbe på Kiwi, bare med en annen arbeidsuniform. Folk tenker kanskje at drag og trans er det samme, ikke alle skjønner forskjellen. Jeg er veldig flau i badeshorts på stranda, men på scenen kan jeg stå i bikini uten å tenke meg om. Der underholder jeg, og skal få folk til å le og ha det gøy, mens på badestranda er det ikke så gøy å bli ledd av.

Ungdomstiden er det tøffeste jeg har vært gjennom. På skolen ble jeg mobba fordi jeg var feminin og annerledes. Det var noen tøffe år, men jeg hadde noen veldig gode venner og fin familie. Nå i ettertid har mange sagt unnskyld. Da tenker jeg at det er greit hvis du vil lette på samvittigheten, men det er et tilbakelagt kapittel for min del. Jeg ble sterkere av det, og derfor slår jeg hardt ned på mobbing når jeg underviser. For meg er det viktig å se de som ikke alltid tar mest oppmerksomhet eller de som utpeker seg mest, slik Geyr i Queentastic så meg.

Jeg pisker og passer på at alle elevene jobber. Før var jeg venn, nå er jeg blitt litt mer pappa. Jeg spør om de spiser nok, sover nok, om de husker å øve og om de har gjort lekser. Som trener har jeg vært med på å vinne NM og EM. Det er stort, vi trener og jobber så mye for de to minuttene på scenen. Jeg har et vanvittig konkurranseinstinkt, blir slem når jeg konkurrerer, haha! Det er en syk lykke når vi vinner.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Svelvik?

Play
00:09