Navn: Mathias Greiner-Lutnes, energimontør og brannkonstabel

Alder: 28

Bor: Svelvik

Jeg ble veldig glad da jeg fikk jobben, og det er jo to til tre utrykninger i uka. 70 prosent er helse, jeg synes det er det kuleste, men brann er kult det og. Jeg har hatt lyst til å bli brannkonstabel lenge, og nå har jeg hatt jobben i cirka ett år. Det er fordi jeg har et ønske om å bidra til lokalsamfunnet. Ettersom jeg er fra Svelvik, hender det jeg må rykke ut til noen jeg kjenner eller vet hvem er. Men jeg klarer å skille det, jobb er jobb. Jeg har seks minutter på meg fra alarmen går til jeg skal sitte ferdig påkledd i bilen.

Fride er 10 måneder, og pappalivet er helt fantastisk. Det er klart jeg var nervøs før hun kom. Jeg spurte en kompis i forkant hvordan det var å være pappa. Svaret var at det ikke kan beskrives, men at det må oppleves. Det hadde han rett i. Det blir jo noen korte netter, men det er en del av det. Tine tar det aller meste, haha! Livet ble noe helt annet, men det er verdt det.

Tine og jeg har vært sammen i 11 år, og for to år siden giftet vi oss. At jeg ble sammen med Tine har definert livet mitt i etterkant. En perfekt dag for meg er når jeg, vesla og kona kan kose oss ute. Vi trener sammen, og hvis jeg er slapp en dag er hun flink til å piske meg opp av sofaen. Jeg er sjelden sur, det blir hva du gjør det til selv. Jeg er ikke så negativ av meg, sånn har jeg alltid vært.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Svelvik?

Play
00:05