Navn: Gro Saugerud, dyretrener og eier av Drammen hundesenter

Alder: 51

Bor: Konnerud

Jeg satt igjen med mye tanker, sorg og savn da bestevenninna mi døde av kreft for elleve år siden. Da tenkte jeg at jeg måtte gjøre noe jeg hadde lyst til, at livet er sårbart. I et gammelt KK-blad leste jeg om ei som jobbet frivillig i en løvepark. Jeg tok ut all ferien og var i Zambia i én måned. Å gå tur med løver i bushen var helt rått. Jeg har lyst til å reise ned for å jobbe med orangutanger og mer med andre store kattedyr. Vi får se om det dukker opp en tilfeldig side i KK igjen. Jeg tror på skjebnen.

Jeg har jobbet med blant annet hund, ulv, gaupe og rev. Interessen er medfødt. Når andre passa unger, passa jeg hunder. Broren min var allergisk, så vi kunne ikke ha hund hjemme. Da jeg ble 18 flyttet jeg ut og fikk min første border collie. Huset mitt på Gullaug hadde ikke varmtvann, do eller dusj, men jeg kunne bodd i et telt bare jeg hadde den hunden.

Mange tror jeg er tøff fordi jeg jobber med de dyra jeg gjør, men jeg er jo bare dritredd. I fjor holdt jeg på å bli slått ned av en tilfeldig fyr på torget som løp etter meg, jeg var skrekkslagen. Det er den uforutsigbare galskapen der jeg er redd for, ikke ulver og gauper. De sier jo ifra, de holder ikke på med blind vold. Når det blir skrevet at folk oppfører seg som dyr tenker jeg: Nei, folk oppfører seg som folk. Det er da det blir problemer.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Konnerud?

Play
00:08