Navn: Sigbjørn Bøtun, arrangementsansvarlig og fagansvarlig i DNT Ung

Alder: 26

Bor: Underlia

Jeg hadde hørt at det var tøft å være fallskjermjeger i forsvaret, så det var derfor jeg søkte. Opptaket besto av lite søvn og lite mat. Avslutningen da vi løp med sekk gjorde jeg stort sett i utmattelse, for jeg visste ikke hvor langt det var igjen. Da jeg var ferdig fikk jeg en cola og snickers i hånda, og ble gratulert av hver eneste befal som for første gang på tre uker ga meg respekt. Det var et stort øyeblikk. Mestringen som kom etter endt opptak brant seg mer fast i minnet enn beskjeden om at jeg kom inn.

Når jeg er hjemme i Sogn står jeg mye på telemarkski. Jeg var ikke så glad i å stå på ski da jeg var mellom 12 og 15 år, da gjorde jeg et lite ungdomsopprør mot friluftslivet. Det å ta på seg den kløende stillongsen, få snø i vottene og bli frakjørt av mine fire eldre søsken var ikke en positiv opplevelse. Da jeg var gammel nok til å si nei, da sa jeg nei. Men etter noen år savnet jeg det veldig. Det har gitt meg ufattelig mye.

I DNT jobber jeg for å skape mest mulig friluftsaktivitet i området. Jeg tror det å gå på tur kan skape et bedre samfunn. Det kuleste med jobben er å inkludere alle. Både mannen i gata, funksjonshemmede og flerkulturelle. På dagen kan vi gå på ski og spise appelsiner, mens jeg lærer en dans fra Midtøsten på kvelden.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Underlia?

Play
00:04