Navn: Suzanne Allier, jobber hos Elite Mat

Alder: 38

Bor: Rundtom

Det tøffeste jeg har opplevd var å komme hit, det å forlate Frankrike. Mannen min Amir er ingeniør, så jeg flyttet hit for fem år siden. Jeg kjente ingen, og ettersom jeg ikke kunne norsk fikk jeg ikke jobb her. Det var vanskelig å bare sitte hjemme. Siden jeg kom fra Europa måtte jeg betale 10.000 i måneden for å lære norsk, det ble for dyrt. Men nå lærer jeg det selv, via internett, film og bøker. Jeg lærer også av sønnen min Joseph. Nå trives jeg. Det ble bedre da jeg fikk jobb hos Semra, og da jeg ble gravid. Jeg kunne gjort alt for Joseph, han er den viktigste i livet mitt.

Amir og jeg har kjent hverandre lenge, for mødrene våre er i familie. Amir bodde i Sverige, men vi ble sammen da han var på besøk i Frankrike. Jeg husker ikke helt hvordan han fridde, jeg begynner å bli gammel, men han fridde på en båttur. Jeg måtte spørre om han hadde snakket med foreldrene mine, og det hadde han, så da sa jeg ja. Det er en tradisjon vi har i Iran.

Før jeg flyttet til Norge jobbet jeg med innsjekking på flyplassen. Jeg er veldig glad i å reise, og har vært i hele Europa bortsett fra Portugal. Neste reisemål er Sidney og Japan. Jeg vil se hvordan det er der, og da jeg jobbet på flyplassen var de beste kundene mine derfra.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg

Fra 1. juni 2018 til 31. desember 2019 ga vi deg hver deg en historie fra folk i nye Drammen. Nå gir vi deg et gjensyn med noen av dem. Les alle historiene her.

Det beste med Rundtom?

Play
00:04