Navn: Egil Lindberg, pensjonist og formand i Drammens Ølets Venner

Alder: 69

Bor: Hedensrud

Jeg fant ikke Aass-øl på Lofoten-ferien i sommer. Hva jeg gjorde? Holdt for etiketten mens jeg drakk, så gikk det greit! Vanlig pils er favoritten min, jeg er veldig kjedelig der. Ringnes er bannlyst, det er syltetøy-øl. En gang fikk jeg servert Frydenlund-øl i et Ringnes-glass i Kongsberg. Da hadde jeg fått et problem hvis noen hadde sett meg!

Drammens Ølets Venner er verdens største ølforening, med 45.000 medlemmer. Fortsatt er det en del som boikotter Rema 1000 etter den saken med Aass. En annen gang sørget vi for at Aass fortsatte med Bayer. Vi har faktisk litt påvirkningskraft. Det er gøy. Nå har jeg vært formann, eller formand, som vi skriver, i fem år. Jeg har nok alltid vært en ledertype, har jo drevet eget firma i 50 år, Serimaster. Jeg begynte i garasjen, lagde glasskilt med tinnfolie. Så ble det silketrykk, og etter hvert digitaltrykk. På det meste var vi seks ansatte. Nå er de fire stykker som driver videre på Tangen. Jeg er stolt over å ha levd av det i alle år.

Jeg har vært gift to ganger, det får holde. Margareth og jeg vært særboere i fire-fem år nå. Vi møttes på et merkekurs i turistforeningen, der jeg også er engasjert. Du må ikke gå med grønn lue, det er gode muligheter for å møte noen der likevel. En perfekt dag for meg? Gå en tur til Høgevarde og avslutte med en Aass Pils. Da har jeg det bra.

«FORMAND»: Egil Lindberg i sitt rette element i Drammens Ølets Venner.
«FORMAND»: Egil Lindberg i sitt rette element i Drammens Ølets Venner.(FOTO: )

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Hedensrud?

Play
00:05