Navn: Oddrun Hyttedalen, artist og låtskriver

Alder: 48

Bor: Konnerud

Tre ganger har jeg blitt kontaktet av folk som har fortalt at de ville ta livet sitt, men at sangene mine hjalp dem. Det gjør meg ydmyk og takknemlig at andre kan finne trøst og oppmuntring i det jeg driver med, for musikken har også hjulpet meg gjennom ulike utfordringer i livet. Jeg har måttet lære meg å leve godt med en kronisk sykdom, for jeg har vært konstant svimmel siden jeg fikk krystallsyken i 1999. Verden roterer hele tiden.

Jeg strittet imot å bli delvis ufør, for jeg syntes det var et kjempenederlag. Men da jeg først ble halvt ufør, ga det meg en ro. Det er ok at jeg ikke klarer hundre prosent. Når folk ser meg i full fart, kan det være vanskelig å forstå at jeg er syk. Det hjelper å gå tur. Folk som ser meg på skauen hver morgen tenker kanskje det er lukrativt. Det er det jo. Men jeg hadde bytta det bort når som helst, mot heller å være frisk.

I vinter ga jeg ut min første voksenplate med egne sanger. Den har jeg brukt nesten ti år på. Det er en veldig personlig plate som handler om alt jeg har møtt i livet på godt og vondt, alle livets følelser. I fjor var vi på en lengre reise over store deler av verden. En av de sterkeste opplevelsene var å synge for 1.400 innsatte i et fengsel beregnet for 700 i slummen i Manila. Det var fryktelig, sterkt og fint på en gang. Reisen spleisa oss som familie på en annen måte enn hjemme.

Tips oss

folk i nye drammen-logo.jpg 

Tre kommuner blir til én. Bli kjent med folka i nye Drammen. Hvem vil du lese om? Send inn ditt tips her

Det beste med Konnerud?

Play
00:09