Navn: Silje Marie Jensen (24)

Bakgrunn: Gikk kokk- og servitørlinjen på videregående skole. Har jobbet i restaurant, med catering og som servitør. Startet som tilkallingsvikar på O'Learys Drammen da den åpnet for tre år siden.

Ny jobb: Restaurantsjef på O'Learys Drammen. Sportsbaren og restauranten på Bragernes har 20 ansatte. Omsetningen i 2017 var 14 millioner og årsresultatet -226.000.

Da O'Learys åpnet dørene i Drammen for tre år siden gikk det ikke lang tid før Silje Marie Jensen ble med på laget. 24-åringen fra Sande skulle være tilkallingsvikar.

– Jeg ble bergtatt, sier hun om arbeidsplassen.

Derfor kastet hun seg på alle kurs hun kunne få, og nye stillinger åpnet seg underveis. Nå er det hun som har tatt over stafettpinnen som sjef.

– Det falt seg naturlig. Jeg ble spurt, og det er veldig gøy med ansvar når man er såpass ung, sier hun.

Samtidig innrømmer hun at det er rart å ha ansvar for dem som er eldre enn henne og som hun har jobbet sammen med i tre år.

– Og det er skummelt. Mye følelser. Samtidig er det en så fin gjeng her, vi er som en familie, sier hun.

Rundt i lokalet finnes hele 39 TV-skjermer som viser sport:

– Mange av oss er sportsidioter, sier hun med et smil.

Hvordan startet du på O'Learys?

– Det var veldig tilfeldig. Jeg trengte en jobb, og hadde en bekjent som jobbet her. Og hva er det ikke å like? Du får jobbe og du ser på sport. Her er det heia-stemning!

Med så mye engasjement og liv på arbeidsplassen, hvordan kobler du av?

– Ja, jeg blir litt mobbet der ... Bransjen er kjent for å være ute, men jeg orker ikke det. Jeg drar hjem og ser Prison Break fra sofaen, haha!

Hvordan er det å være sjef som 24-åring?

– Det kribler jo og jeg vet ikke om det har gått helt opp for meg at ansvaret er mitt i så stor grad. Jeg sa ja til jobben på minuttet. Jeg er trygg på de ansatte og har en fantastisk kjøkkensjef, og vi er et team. De kan hjelpe meg med det de er gode på.

Hva slags reaksjoner får du?

– Utelukkende positive. Jeg er ikke så streng, så jeg har fått høre fra en at jeg kan være litt strengere. Og han har jo rett. Det er også utfordrende å plutselig skulle forvente noe av dem jeg har hatt et vennskap med i tre år. Men jeg har ikke kommet i situasjoner der jeg trenger å stå i det ennå. Jeg har alltid hatt en drøm om å starte et eget sted, så dette er en veldig god erfaring. Jeg er glad i bransjen, og ser ikke for meg at jeg vil gjøre noe annet.

Hva var det første du gjorde?

– Jeg ansatte tre den første dagen, vi var litt underbemannet. Det tror jeg absolutt er det viktigste i bransjen som er kjent for rovdrift, og det synes jeg ikke noe om. Jeg stilte det som krav da jeg ble daglig leder. Personalkostnadene kom til å øke, men utbrente ansatte skal vi ikke ha. Det var det viktigste. Du får en sunnere drift av å ha nok folk på jobb.

Hva er det morsomste med jobben?

– Jeg har mer frihet. Det er utrolig mange muligheter i O'Learys, så i går tok jeg med en stor gjeng på barkurs i Oslo. Det er gøy å ta avgjørelser som det, slippe å spørre om lov.

Hvordan fant du ut at det var dette du ville jobb med?

– Jeg skulle egentlig bli kokk, og var med på kokkekonkurranser, det var kjempegøy. Så hadde jeg utplassering på en restaurant som også drev catering og servering, og hatet alt som hadde meg catering å gjøre. Jeg fant ut at jeg ikke ønsket å jobbe inne på kjøkkenet, men på utsiden.

Hvordan er det å ha arbeidstid fra klokka 15.00 til 24.00?

– Jeg er vant til det, og kunne ikke tenke meg noe annet. Det er blitt en naturlig døgnrytme. Og så er det veldig mye hyggeligere å jobbe på kvelden.

Hva gleder du deg mest til i jobben?

– Å gi mange mennesker en mulighet, det er kult. Å være med på å sette rammer for bransjen, så den blir litt mindre cowboy, bidra til et seriøst arbeidsmiljø og få en sunn arbeidsplass.

Er det en episode fra arbeidslivet du husker spesielt godt?

– Første gang jeg kjørte catering skulle jeg til en veldig fin villa i Holmenkollen. På veien var det en fartsdump jeg ikke så, og måtte bråstoppe. Maten fløy og så ikke ut. Jeg ble så flau! Og de ble skikkelig sure. Det er sjelden jeg har følt meg mindre, og jeg var så skamfull. Jeg kjørte definitivt mer forsiktig på neste levering og kan le av det nå.

Hva brukte du din aller første lønning på?

– Jeg var 16 år og hadde catering- og serveringsjobb. Lønningen gikk til hesten min tror jeg. Men jeg alltid vært en sparer, for jeg visste tidlig at jeg ville ut reise.

Hva bare må du ha på kontorpulten?

– Minst mulig! Kaffe går det mye av. Det viktigste er å ha alt på plass, ha fylt opp skap og skuffer, før vi starter arbeidsdagen.

Arbeidsgiver svarer: Hvorfor fikk hun jobben?

– Silje har jobbet hos oss lenge. Hun kjenner systemene våre godt og hun hadde lyst på nye utfordringer. Hun er ryddig og ordentlig og morsom å jobbe med, så det var et lett valg, sier Frode Veie, medeier i O'Learys Drammen.

Vet du om noen som har fått ny jobb? Legg det inn her