Navn: Aina Grøndahl (39)

Bakgrunn: Har jobbet med salg og service i 20 år, blant annet som butikksjef.

Ny jobb: Assisterende daglig leder hos Criollo sjokoladebar, Økosjokolade AS sin konseptkafé. De er fem ansatte.

I midten av januar startet Aina Grøndahl i sin nye jobb i sjokoladebaren i Tollbugata. I kafeen, som er konseptbutikken til firmaet Økosjokolade AS, er alt plantebasert, uten gluten og sukker. Noe av det 39-åringen fra Konnerud liker aller best med jobben er å møte kundene:

– Jeg ble rørt en dag her. En dame kom innom for å kjøpe kake, jeg tror det var tilfeldig. At alt her er uten sukker og gluten gjorde at hun ble så glad! Sønnen hennes hadde nesten ikke vært på kafé fordi det stort sett er sukker og gluten i ting, og hun gleda seg til å ta han med. Få dager etter kom de innom, og jeg hørte han si «Kan jeg spise alt her mamma?". Jeg kjente at det bevegde meg, sånne møter med mennesker er så rørende.

Hva tenkte du da du fikk jobben?

– Jeg ble kjempeglad. Jeg var på andregangsintervju, og fikk beskjed med én gang. Da ble jeg paff og superglad, for jeg visste ikke at jeg skulle få beskjed samme dag. Jeg sa ja med en gang, jeg hadde tenkt gjennom det på forhånd og var klar.

Hvorfor ville du ha denne jobben?

– Det er viktig å støtte de små butikkene, det er sjelen av byen. Jeg liker Criollo, her lages alt fra bunnen, og det er ikke mange steder som dette. Det er fair trade, plantebasert, uten gluten og gode råvarer. Jeg har lagt om kostholdet selv også. Det passer mine verdier, jeg føler jeg kan stå for det, og det har blitt mer og mer viktig de siste årene. Også er jeg veldig glad i sjokolade, har alltid vært en sjokolademons. Dette er mye sunnere, og det føler jeg er mye bedre. Her kan jeg spise med god samvittighet. Det føles bra å prate om dette og selge det.

Hva er kundenes favoritt?

– Kakaoen er populær, spesielt på denne tiden av året og på søndager når folk er på tur. Den lages av en sjokoladeblanding vi lager fra bunn av. Også er chiapuddingen vår populær, og peanøtt- og karamellbaren.

Hvordan er det å jobbe i helgene?

– Det er veldig koselig, det er da det er mest folk. Det er ofte barnefamilier innom, og siden det er mange småbarn med skal vi friske opp toalettet med stellebord. Å bedre tilbudet er viktig når vi er en kafé der folk med små barn kommer innom, da kan mammaen og pappaen slappe mer av.

Hva liker du best med jobben?

– Hele konseptet, og at jeg lærer noe nytt hver dag. Og ikke minst kundene. Det er koselig med mer kontakt med mennesker, du får historier og det er mer personlig her enn på et senter. En dag kom en kunde innom med en kakaobønne etter å ha vært på reise. Sånne ting gjør det spennende å jobbe her.

Hva er viktig for deg som leder?

– Tidligere har jeg syntes at det er spennende og fint å være med og engasjere et team som jobber i samme retning. Få teamfølelsen, at vi er sammen om dette. Det er viktig å tenke at alle ansatte er like viktige. Da blomstrer folk og føler seg sett, og du gjør en bedre jobb når du trives. Jeg har stort fokus på arbeidsmiljø, det ser man også på resultatene. Det har alltid vært viktig for meg å være et godt eksempel for de ansatte, sørge for at de får den infoen de trenger, at de blir inkludert og ha en god tone og atmosfære.

Arbeidsgiver svarer: Hvorfor fikk hun jobben?

– Det er fryktelig vanskelig å ansette folk. Du har en ønskeliste med egenskaper og på et sted som dette må man stå for det økologiske, plantebaserte, det holder ikke bare å være glad i sjokolade. Alt dette, i tillegg erfaring med kaffe og en som skal være bedriftens ansikt utad. Med Aina kunne vi huke av nesten alt, og da var det ikke vanskelig. Hun er også superblid og serviceinnstilt, sier gründer og styreleder Odd Arild Ringen.

Vet du om noen som har fått ny jobb? Legg det inn her