Navn: Geir Ask-Henriksen (34).

Bakgrunn: Har jobbet flere år i bar- og utelivsbransjen. Han har tidligere vært barsjef samt jobbet på Kinn Bryggeri. Jobber også i barnehage og på Rekord Bar i Tollbugata.

Ny jobb: Selger for Disko Brewing.

Geir Ask-Henriksen er fra Ål, men har bodd i Bergen de siste årene. I fjor overtok han huset til farmoren, og flyttet derfor til Konnerud sammen med ektemannen.

34-åringen har vært mye på Konnerud gjennom oppveksten, men det er først nå i voksen alder han er blitt kjent med Elvebyen. Nå har han lært litt om både utelivet og byens gamle trehus.

– Jeg trives veldig godt. Drammen er jo mindre enn Bergen, men det er større enn Ål.

Ask-Henriksen har tidligere jobbet på bryggeri, men måtte slutte i jobben på grunn av nedskjæringer. Kort tid etterpå fikk han en ny jobb, men mistet denne på grunn av koronasituasjonen i Norge. Nå er han fornøyd med å ha fått en ny arbeidsplass i Lier.

Hvorfor søkte du på jobben?

– Det var vel egentlig fordi jeg ble bedt om det. Rekord Bar og bryggeriet har felles eiere. Det var noe de hadde tenkt på en stund fordi det var mye å gjøre. Jeg skrev ingen søknad, men var i et intervju. Jeg var den eneste søkeren, så det var ikke et sjokk at jeg fikk jobben, men det var veldig hyggelig å bli spurt. Daglig leder David er en hyggelig fyr, så jeg tror han også setter pris på å få en kollega!

Hvordan er det å jobbe her?

– Det er gøy å ha jobb. Jeg er privilegert som har jobb under denne tiden, noen sliter jo. Vi kjenner på konsekvensene til en viss grad, for det går hardt utover utelivet, men det er kjekt å kunne jobbe i et bryggeri. De doblet jo antall ansatte da jeg kom!

Hva er det beste med jobben?

– Det er å jobbe med øl, som er min interesse og lidenskap. Og så er det jo heldig at David lager godt øl. Det som er kult med øl er at det er så mange forskjellige smaker. Det finnes alt fra søtt og surt til bittert, og fra lyst til mørk. Det er ingen regler, så lenge det er godt kan man drikke det. Mine favoritter er nok IPA, humlebrygget og surøl. Det er de jeg vil trekke fram.

Hva er ditt første minne med øl?

– Da jeg begynte å jobbe i bar, ble jeg kjent med mikrobrygg. Jeg fikk en øyeåpner! Og da jeg smakte min første IPA, ble jeg helt frelst.

Hva er du mest stolt av å ha oppnådd?

– Jeg er stolt av det jeg fikk til som barsjef på Apollon i Bergen. Det var opprinnelig en platebutikk, men ble senere gjort om til bar for å redde virksomheten. Jeg tok over, og klarte å snu skuta. Å bygge opp en øl-pub som ble det viktigste stedet å dra hvis man ville drikke mikrobrygg, er det jeg er mest stolt av.

Hvilke kundeopplevelser utmerker seg fra tiden du jobbet i bar?

– Jeg har opplevd at en kollega av meg ble truet på livet. Man er forberedt på å høre ting og man opplever kjipe folk, men det er nok den episoden jeg husker best. Han var så kald. Det påvirker jo en litt, men det er en prosess du må jobbe deg gjennom. Man kommer sterkere ut av det.

Arbeidsgiver svarer: Hvorfor fikk han jobben?

– Geir er en oppegående fyr som kjenner bransjen ut og inn. Det var akkurat det vi var ute etter, sier daglig leder David Johannesen.