- Dette rammer vår felles fremtid

Biskop Laila Riksaasen hjelper til på Sundvolden hotel.

Biskop Laila Riksaasen hjelper til på Sundvolden hotel.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Biskop Laila Riksaasen hjelper til med sorgarbeidet på Sundvollen hotell.

DEL

SUNDVOLLEN: Biskop Laila Riksaasen i Tunsberg bispedømme er sammen med tolv kolleger, aktivt med i sorgarbeidet på Sundvollen hotell.

Del på Facebook

AUFs ungdommer og deres pårørende er samlet på Sundvolden hotel.

- Det de unge har å fortelle er ufattelig sterke historier. Så mange har sett nære venner dø, og selv opplevd å bli skutt på. Omfanget av denne marerittlignende historien er så ubegripelig at det er vanskelig å ta inn over seg, sier biskop Riksaasen Dahl til Aftenposten.

LES OGSÅ: - Så ungdommer svømme i land

Søndag kl. 11.00 vil Laila Riksaasen holde en gudstjeneste i Norderhov kirke på Ringerike, opplyser Aftenposten.

Gudstjenesten skal hun holde sammen med prost Kristin Moen Saxegaard, hovedsakelig for ofrenes pårørende, overlevende og deres pårørende.

- Vi ber for alle som er rammet, og for alle som nå sitter med angst og uro for hva som kan ha skjedd med deres kjære, sier biskopen til Aftenposten.

Laila Riksaasen har vanskelig for å forstå at glade ungdommer blir skutt og drept på denne måten.

LES MER: Stoltenberg: - Dette er et mareritt

- Det som har skjedd på Utøya rammer vår felles fremtid direkte. Dette tror jeg ingen har kunnet forestille seg. Sommerleir er stedet er unge mennesker samles til fellesskap og lek, utvikling og moro, diskusjon, opplevelse og forelskelse. Det er her livet utfolder seg og demokratiet tar form, sier biskopen.

PÅRØRENDE KAN RINGE TELEFON 815 02 800

NTB melder at kirker over hele landet holder åpent for mennesker som søker fellesskap og trøst etter tragediene som rammet Oslo og Utøya fredag.

Ifølge Human-Etisk Forbund er lokalene til organisasjonen på Bragernes torg i Drammen åpne for folk flest og pårørende som ønsker samtale og fellesskap. Det er samme er Humanismens hus i Oslo.

LES MER OM BOMBINGEN I OSLO OG SKYTINGEN PÅ UTØYA HER

Artikkeltags