19-åring fra Svelvik utenfor livsfare

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

19 år gamle Glenn Martin fra Svelvik, som ble hardt skadet i massakren på Utøya fredag ettermiddag, skal nå være utenfor livsfare.

DEL

HOLE/LIER: - Det har vært et mareritt, men nå ser det ut til at Glenn Martin skal komme fra det uten vesentlige fysiske mén, sier far til 19-åringen, den profilerte SV-eren fra Lierskogen, Runar Gravdal, til Lierposten.no.

Del på Facebook

19-åringen ligger nå på Oslo universitetssykehus med skuddskader.

- Det var noen forferdelige timer fra vi fikk melding fredag kveld om at han var skutt, til vi omsider fikk vite lørdag klokken fem om morgenen at han hadde overlevd, forteller Gravdal.

- Han er våken og jeg har fått snakke med ham. Han husker alt, og har fortalt en del, men sliter litt med å kommunisere på grunn av ansiktsskader. Vi tror han skal være på den sikre siden, og er utrolig lettet over det, samtidig som vi føler med alle dem som ikke var like heldige, sier Runar Gravdal.

Fra Vestfold var det i alt 23 ungdommer som deltok på AUFs sommerleir på Utøya.

ALT OM TERRORANGREPENE I NORGE 22.07.2011 »

Ingen fra Sande skadet

- Den beskjeden jeg har, er at det ikke er noen deltakere fra Sande i regi av AUF og Vestfold fylke som er savnet eller omkommet, forteller kommunalsjef for helse og velferd i Sande kommune, Tove Hallgrimsen.

I følge ordfører i Sande kommune, Karl Einar Haslestad, har ingen av deltakerne fra Sande kommet fysisk til skade. Lørdag ettermiddag holdt Sande kommunes kriseteam en samling for de som opplevde skyteepisoden på Utøya.

- Der hadde vi psykiatriske sykepleiere, prest og ordføreren til stede, slik at ungdommene skulle ha flere å snakke med, forteller Hallgrimsen.

- Vi har tre til fire skadde, og to til tre savnede i Vestfold, av totalt 23 deltakere, jeg vil ikke være noe mer konkret enn det, da vi ikke har fullstendige opplysninger enda, forteller Tor Erik Nyberg.

Artikkeltags