Gir ut gratis fakler

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Stadig flere melder seg på kveldens fakkeltog i Drammen. Dersom du ikke har fått tak i en fakkel ennå, donerer Øyvind Hansen bort flere tusen fra sin butikk i Holmestrandveien.

DEL

DRAMMEN: - Jeg hadde lyst til å hjelpe til. Så i dag tidlig hjalp en ansatt meg med å legge ut beskjeden på Facebook-siden, forteller Øyvind Hansen.

Del på Facebook

Hansen driver butikken Øyvinds Marked i Holmestrandsveien 94. Mandag morgen hadde han to paller med fakler stående i butikken sin. Det tilsvarer 4.000 fakler. Pågangen har så langt vært enorm og nå har han bare et par tusen igjen. Han oppfordrer imidlertid folk til å fortsette å komme for å hente fakler.

- Jeg stenger butikken klokken fem i ettermiddag, men frem til det er det bare å komme, sier han.

Endret rute

At oppslutningen om fakkeltoget er stor har også arrangøren fått merke. Drammens Tidende skriver i dagens papirutgave at 18 år gamle Marie Margrethe Hansen Holth står bak arrangementet. Hun og venninnen Lill Heidi Stengrimsen (21) laget et Facebook-event i 17-tiden søndag og bare i løpet av et par timer var deltagerantallet flere hundre.

Mandag ettermiddag er det nærmere 3.000 påmeldte og så mange som 16.000 inviterte. Invitasjonen har med andre ord spredd seg som ild i tørt gress.

- Vi hadde ikke anelse om at det skulle bli så mange. Nå er vi så mange at vi til og med har måttet endre på ruta vi skal gå, forteller Stengrimsen.

Den opprinnelige meldingen på Facebook sa at toget skulle gå fra Bragernes og deretter i en større rute som igjen skulle ende opp på Bragernes torg. Dette er nå endret, både på grunn av sikkerhetsmessige hensyn og fordi et så stort tog med så mange deltagere ville tatt for lang tid.

Siste beskjed er derfor at fakkeltoget i Drammen vil starte ved Globusgården på Strømsø klokken 18.00, og deretter gå over bybrua for å så ende opp på Bragernes torg.

De som ønsker å delta i markeringen må altså møte opp ved Globusgården klokken 18.00 mandag kveld.

ALT OM DEN UFATTELIGE SKYTETRAGEDIEN

Minnemarkering

På Bragernes Torg vil det bli en samling og minnemarkering for sorg og ettertanke. Arrangørene har lagt opp til et minutts stillhet, tenning av lys og nedlegging av roser. Dessuten blir det allsang av ”Til ungdommen” av Nordahl Grieg.  Jentene bak arrangementet har tenkt å si noen ord, i tillegg til at ordfører Tore Opdal Hansen vil tale.

- Dette er bare utrolig trist. Derfor har vi lyst til å formidle sorgen vår videre, forteller Holth.

Det er også klart at kjøpesentre og butikker i Drammens-regionen vil holde stengt fra fem-halv seks-tiden mandag ettermiddag. På denne måten kan butikkansatte gå fra jobb og dermed også få delta i markeringen og vise sin medfølelse. 

Hjerteskjærende scener på Bragernes

(Artikkel fortsetter under bildet)

rose

Ja til fakler

I forbindelse med fakkeltoget som skal gå i Oslo i kveld, har Politiet oppfordret deltagere til å ta med seg roser i stedet for fakler av sikkerhetsmessige hensyn og brannfare. Søndre Buskerud Politidistrikt har ikke gjort dette.

- Vi har sagt ja til fakler, bekrefter Dag Ebbestad, fungerende stasjonssjef ved Drammen politistasjon.

Marie Margrethe Hansen Holth tror uansett at mange kommer til å ta med seg begge deler.

- En rose er et viktig symbol, derfor tror jeg folk kommer til å ha med seg både fakler, lys og roser, sier hun.

Artikkeltags