Slo ring om AUF på torget

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I en hjerteskjærende minnestund på Bragernes torg samlet gråtende AUFere seg med tente fakler. Drammenserne strømmet til for å vise sin støtte.

DEL

DRAMMEN: Som en folkelig ring samlet drammenserne seg rundt ungdommene som hadde opplevd tragedien på nært hold på Utøya et døgn tidligere.

Del på Facebook

For de flere hundre menneskene som hadde møtt opp lørdag kveld, var det vanskelig å være vitne til den rørende seansen som var så full av rå følelser. De overlevende i AUF holdt rundt hverandre i en ring med tente fakler. De gråt og sang lavmælt for alle de vennene de har mistet.

Fortsatt er to unge jenter fra Drammen savnet.
 

 

Kondolansehilsener

På scenen ved torget tente folk lys, og la igjen blomster. To jenter hadde skrevet et kort.

- Kondolerer til alle. Våre tanker går til de som sitter igjen, sto det på kortet.

“Never forget 22.07.2011” hadde noen skrevet på et kort og lagt ved røde roser. Overalt klemte folk hverandre og tørket bort tårer. Blant dem var flere fra det politiske miljøet i Drammen.

Sårbare ungdommer

Lene Trogstad og Carina Pedersen hadde tatt turen til sentrum for å vise sin støtte. Carina har en god venninne som har mistet noen hun er glad i. De synes det var tøft å se på de sørgende ungdommene.

- Det er så vondt å se på. De er jo så sårbare. Jeg har jo bare lyst til å gå bort og gi dem en klem, sier Lene gråtkvalt.

- Hvem er det som har gjort noe sånt, spør Carina.

De var ikke i tvil om at de skulle på torget da de hørte om minnestunden.

- Jeg orket ikke å sitte hjemme og bare tenke, sier Lene.

- Viser at folk bryr seg

Markeringen var en uoffisiell minnestund, organisert av drammenskvinnen Bente Johansen via Facebook. Hun var rørt over at så mange hadde møtt opp på torget.

- Dette viser at folk bryr seg, sier hun.

Johansen fikk ideen til minnestunden da hun våknet lørdag morgen til den ufattelige nyheten om at over 80 ungdommer på Utøya var drept.

- Jeg hadde kommet hit for å tenne lys i kveld, og synes det var fint om flere kunne gjøre det samme. Vi må stå samlet, sier Johansen som spredde nyhetene på Facebook. Der nådde hun mange. 

- Alle er i sjokk. Folk har behov for å vise at de bryr seg. Det er ikke man har en slik tragisk hendelse som er felles for alle, sier venninnen Heidi Brunsell.

LES ALT OM TERRORANGREPENE I NORGE 22.07.2011

Artikkeltags