Støre: - Støtte og sympati fra hele verden

Et hav av blomster.

Et hav av blomster. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Norge har fått støtte fra alle kanter av verden etter terrorangrepet fredag, og de fleste av kollegene har ringt utenriksminister Jonas Gahr Støre.

DEL

OSLO: Det norske flagget på ambassasen i København fires ned på halv stang. Folk strømmer til med blomster og lys. Folk hvisker og gråter stille.

– Vi sørger for å kommunisere denne bølgen av sympati til de pårørende som et uttrykk for solidaritet og et bevis på at de ikke står alene i dag, sa Støre på en pressekonferanse for utenlandsk presse på Victoria terrasse lørdag.

Del på Facebook

– Da jeg var på Sundvollen i morges forsto jeg at de har nære slektninger, familie og profesjonell hjelp hos seg, men også resten av verden samler seg nå om dem som sørger, sa han videre.

Støre fortalte de utenlandske pressefolkene om den lange og rike tradisjonen som Utøya er for arbeiderbevegelsen, og at han selv hadde vært der mesteparten av dagen før angrepet.

– Der opplevde jeg den ånden som Utøya står for, som dreier seg om politisk debatt, trening i å drive politikk, men også moro, sport og sang, og alt som har med ungdom og sommer å gjøre, sa han.

Støre understreket at en slik aksjon som den som ble utført fredag, ikke skal få knekke det norske demokratiet.

LES ALT OM TERRORANGREPENE I NORGE 22.07.2011

– Det Norge dere ser i morgen, blir å kjenne igjen. Vi skal stå opp for verdiene som gjorde Utøya mulig. Som arbeiderungdommen sier: Vi skal ta Utøya tilbake, og det skal vi hjelpe dem med, sa han.

Han gjorde det klart at hva det norske demokratiet står for i verden, ikke skal endre seg.

– Vi skal ikke gi den eller dem som sto bak dette, den luksusen at de ødelegger det med det de har gjort mot vårt medborgere, sa han.

(©NTB)

Artikkeltags