Strøm av frivillige

På landsbasis har rundt 840 personer meldt seg som frivillig til Røde Kors etter 22. juli. I Drammen har frivillighetskoordinator Ingvild Lunde-Danbolt i Røde Kors mottatt 68 henvendelser fra folk som vil bidra.

På landsbasis har rundt 840 personer meldt seg som frivillig til Røde Kors etter 22. juli. I Drammen har frivillighetskoordinator Ingvild Lunde-Danbolt i Røde Kors mottatt 68 henvendelser fra folk som vil bidra. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Terrortragediene har ført til at mange melder seg til frivillig tjeneste for å bidra.

DEL

DRAMMEN: De uvirkelige hendelsene 22. juli har midt oppi alt det vonde også utløst mange gode tanker, ord og handlinger.

Del på Facebook

Så langt har 68 personer meldt seg frivillig til tjeneste for Røde Kors i Buskerud etter terrorhandlingene. Og det er bare via foreningens nettsider. I tillegg kommer alle de som har tatt direkte kontakt med lokallagene i de forskjellige kommunene.

– Vi har opplevd en enorm pågang av nye frivillige til våre lokalforeninger i Buskerud, sier frivillighetskoordinator i Drammen Røde Kors, Ingvild Lunde-Danbolt.

LES OGSÅ: Stor påkjenning for de frivillige

Raskt ute

Allerede på kvelden 22. juli begynte nye frivillige å melde seg til Røde Kors.

– Bare lørdag 23. juli fikk vi inn åtte nye til Drammen som ønsket å bidra som frivillige via nettsidene våre. I dagene etter har det bare strømmet inn, sier Lunde-Danbolt.

Og det levnes liten tvil om hvorfor de melder seg akkurat nå.

– De fleste gir et klart uttrykk for at det er hendelsene 22. juli som har utløst deres ønske om å bidra, sier frivillighetskoordinatoren.

Til sammenligning meldte 53 nye frivillige seg til tjeneste for Røde Kors fra januar i år og fram 22. juli. På bare snaue to uker etter 22. juli har Røde Kors Buskerud nå fått 68 nye frivillige, et tall som stiger for hver dag som går.

(artikkelen fortsetter under videoen)

LES OGSÅ: All fortjeneste fra blomster etter Utøya gis til røde kors

-Det er naturligvis mange som melder seg til hjelpekorpset siden de har sett dem i aksjon, men vi har også mange som ønsker å bidra på andre måter, sier Lunde-Danbolt.

Røde Kors tilbyr blant annet besøkstjeneste, leksehjelp, flyktningguide og de har en egen ungdomsgruppe.

– Henvendelsene vi har fått er både fra unge og gamle, kvinner og menn, så det er tydelig at mange vil bidra, sier Lunde-Danbolt.

I sorg

Norsk folkehjelp var den første frivillige redningstjenesten som var på plass etter de forferdelige massedrapene på Utøya.

Foruten førstehjelpslaget som befant seg på Utøya, og som selv ble rammet, hadde Norsk Folkehjelp 15 frivillige mannskap som ga livreddende førstehjelp på landsiden de første kritiske timene.

– Nye medlemmer er selvfølgelig hjertelig velkommen, men vi har ikke gått aktivt ut og rekruttert i etterkant av terrorangrepene. Vi mistet en av våre egne på Utøya. Nå skal vi først bearbeide sorgen og ta vare på mannskapene som deltok, deretter kan vi tenke på nye medlemmer, sier Ronny Frantzen, sanitetskonsulent i Norsk Folkehjelp.

Han kan imidlertid melde om at de har hatt noen henvendelser fra folk som ønsker å bidra.

– Det har vært noen henvendelser, men ikke så mange. Når den offisielle sørgeperioden er over vil vi bli mer synlige igjen, sier Frantzen som selv deltok i den første fasen med livreddende førstehjelp på landsiden av Tyrifjorden.
 

Artikkeltags