Som referert til i Drammens Tidende, ble en utredning av den «forhatte eiendomsskatten» raskt skutt ned av alle bortsett fra SV og MDG i formannskapet.

Drammen SV mener det er uansvarlig å utrede flere tiltak for å se hvor kommunen kan spare, men verne om en utredning av eiendomsskatt. Alle partier gikk til valg med en rekke valgløfter; ingen partier kan innfri alle løftene. Her burde de andre partiene vise ansvarlighet ved å være åpen for utredning av alle tiltak.

Det er ikke til å tro at Høyre, Frp, KrF, Ap og Sp avviser et kunnskapsgrunnlag for å ta best mulige beslutninger. De sier ja til å utrede mange tiltak, som også kan bryte med valgløfter, men avviser blankt å utrede eiendomsskatt.

Det er pussig å være vitne til hvordan eiendomsskatt har blitt så forhatt blant enkelte politikere i Drammen. De aller fleste kommuner har den, faktisk hele 88% av dem i 2019. Den bringer gode inntekter til kommunekassa. Den kan innrettes på en sosial og rettferdig måte, slik som i Oslo kommune, med et høyt bunnfradrag.

I vårt partiprogram har vi sagt at vi ønsker eiendomsskatt på de 25 prosent dyreste boligene. De som da må betale, vil betale en promille av boligens verdi. De vil knapt merke det med noen tusenlapper i året.

Alternativene som rammer alle eller de dårligst stilte, er mye mer urettferdig og usosialt. Det å øke kommunale gebyrer generelt vil merkes av alle, og da vil naturligvis de som tjener minst få det enda trangere økonomisk.

Les også

Høyre-politikere: Drammen kommune på Luksusfellen eller med eiendomsskatt?