LANDFALLØYA: For tre uker siden ble Akademiet realfagsskole utsatt for innbrudd. Det var flere kjøkkenmaskiner som hadde blitt stjålet, samt brus, Red Bull og sjokolade. Innbruddstyven hadde brutt opp en dør og tatt seg inn til kjøkkenarealene, og forsynt seg.

Nå har det skjedd igjen, på samme vis.

– Det er noen som har brukt makt og brutt opp en dør, og gjort innbrudd på elevkjøkkenet til Akademiet realfagskole, sier skoleadministrativ rådgiver på Akademiet, Lasse Wiik til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Ble frastjålet utstyr for titalls tusen – fanget opp ubuden gjest på kamera

Kameraer i skolegården

Wiik forteller at det også denne gangen er stjålet sjokolade, rundt 50 bokser Red Bull, kjøkkenmaskiner av rimeligere verdi og en prosjektor.

– Det er kjedelig at sånt skjer, men det kan skje dessverre. Vi har ikke gjort et stort nummer ut av det, men vi har anmeldt det, sier Wiik.

Han var den første som ble kontaktet da innbruddet ble oppdaget mandag morgen.

– Det er ikke store verdier eller liv som har gått tapt, så det kunne vært mye verre.

Wiik forteller at skolen har kameraer i skolegården som er på når det ikke er elever på skolen, men at det er for vanskelig å se hvem som er på kamera når det er mørkt og snø ute.

LES OGSÅ: Ønsker tips etter flere innbrudd: – Ser sakene i sammenheng

Tiltak

Hvilke tiltak som blir gjort videre, for å unngå nye innbrudd kan ikke Wiik si så mye om nå.

– Vi går i dialog med vaktselskapet for å se hva som kan gjøres med sikkerheten, sier Wiik.

Da det var innbrudd for tre uker siden fullroste skolens rektor, Helene Dahlman, politiets arbeid. Det samme gjør Wiik nå.

– Vi må rette en takk til politiet som tar seg bryderiet med å stikke bortom. Vi setter pris på at de tar det på alvor, for det er ikke alle saker som er like lett å oppklare.

Operasjonsleder i SørØst-politidistrikt, Inge Landsrød, forteller til Drammens Tidende at politiet har vært på skolen og tatt åstedsundersøkelser i løpet av mandagen.

- Det er opprettet en sak på det, men det er ikke tatt noen beslutninger på personer eller mistenkte ut ifra hva jeg vet, sier Landsrød.

LES OGSÅ: Plutselig havnet Helene midt i dramet: – Ubehagelig