Gå til sidens hovedinnhold

Utvisning ga høydramatisk kamp i Mjøndalen – målscorer reddet dagen

Alt så ut til å gå galt da Mjøndalen tok imot Brann på hjemmebane søndag kveld. Men Lars Olden Larsen ville det annerledes og reddet poeng for hjemmelaget et kvarter før pause.

MJØNDALEN: I regntungt høstvær på Consto Arena så Mjøndalen lenge ut til å gå på et historisk tap mot Brann. Da hjemmelaget måtte spille med en mann mindre gjennom hele andre omgang, virket det som om alt håp var ute for de brunkledde.

Lars Olden Larsen sørget imidlertid for at Mjøndalen slapp med skrekken og reddet poeng i bunnoppgjøret.

Søndag var Consto Arena tettpakket med supportere for første gang siden før pandemien. Bortetribunen var så godt som full og var preget av tilreisende Brann-supportere i røde regnponchoer. Resten av stadion var okkupert av brunkledde fans. Alt lå til rette for et høylytt, intenst og hyperspennende bunnoppgjør.

I de innledende minuttene var det Bergenslaget som virket mest målfarlige. De rødkledde klarte likevel ikke utrette all verden foran buret, men det var tydelig at Brann hadde kommet til Mjøndalen for å hente hjem poeng. Gjestene kom blant annet til en god mulighet etter bare to minutter og sendte dermed et skremmeskudd til vertene. Det skulle imidlertid ikke ta lange tiden før Brann-fansen kunne slippe jubelen løs.

Etter flere forsøk, fikk gjestene ballen i mål. Aune Selland Heggebø tok seg elegant gjennom MIF-forsvaret og fant Robert Taylor i god posisjon til venstre for mål. Taylor klinket til og ballen suste forbi en relativt sjanseløs Sosha Makani. I det ballen rullet inn nede i høyre hjørne stod jubelen i taket blant de tilreisende på bortetribunen. Tavla viste dermed 1–0 i til Brann i Mjøndalen. Scoringen kom i det 28. minutt.

Gjestene fortsatte den solide leveransen mot pause og var farlig nære å utrette enda mer i regnværet på Consto. MIF på sin side fikk det ikke helt til offensivt og virket å slite i møte med det pressende Brann-laget.

Sporrong utvist

I det 45. minutt ble vondt til verre for Mjøndalen. Albin Sporrong fikk sitt andre gule kort for kvelden og måtte dermed av banen like før pause. Svensken fikk det første for å holde og hindre en motspiller, og det andre for en felling. Dermed var MIF nede i ti mann.

De to lagene gikk til pause på stillingen 1–0 til Brann.

2. omgang

I garderoben gjorde hjemmelaget to bytter. Martin Rønning Ovenstad og Isaac Twum kom innpå for Daniel Janevski og Kent Håvard Eriksen. Mjøndalen virket mer offensive i de innledende minuttene av andre halvdel, men fikk ikke utrettet all verden med en spiller mindre på banen.

Til tross for at de hadde færre spillere på matta kom hjemmelaget til en fin mulighet etter en time. Det var tydelig at Mjøndalen ville mye ute på eget kunstgress, spørsmålet var bare om de ville klare å utligne med bare ti mann.

Mjøndalen slo tilbake

Brann forsøkte naturlig nok å utnytte posisjon de var i og utnyttet det faktum at hjemmelaget var i mindretall. De rødkledde kom til to gode muligheter, men Sosha Makani stod knallsterkt og hindret avansement for gjestene.

Et kvarter før pause skjedde det utrolige på Consto Arena. Med kun ti mann på banen klarte Mjøndalen likevel å score og sørge for utligning på egen hjemmebane. Lars Olden Larsen ble søndagens helt da han sendte ballen i mål til 1–1. Dermed var det fortsatt håp under flomlysene i Mjøndalen.

Få minutter før full tid kom Brann til en kjempemulighet. Sosha Makani var nede og reddet på strek med kort tid igjen på klokka. Hjemmelaget jobbet på i alle ledd på banen for å unngå at gjestene gikk av med seieren. Brann kom til solide sjanser foran mål, men MIF-spillerne klarte å holde unna.

Det ble ingen flere mål i matchen mellom Mjøndalen og Bergenslaget. Dermed gikk rivalene av banen på stillingen 1–1 og poengdeling.

KAMPFAKTA

Mjøndalen – Brann 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Robert Taylor (28), 1-1 Lars Olden Larsen (75).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Albin Sporrong, Fredrik Brustad, Martin Rønning Ovenstad, Mjøndalen.

Rødt kort: Albin Sporrong (45), Mjøndalen.

Lagene:

Mjøndalen (3-2-3-2): Sosha Makani – Sivert Øverby (Syver Skaar Eriksen fra 77.), Markus Nakkim, Daniel Janevski (Martin Rønning Ovenstad fra 46.) – Herman Kleppa, Nikolas Walstad (Joackim Olsen Solberg fra 61.) – Lars Olden Larsen, Albin Sporrong, Ole Amund Sveen – Kent Håvard Eriksen (Isaac Twum fra 46.), Fredrik Brustad.

Brann (4-3-3): Lennart Grill – Felix Horn Myhre, Japhet Sery Larsen, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen – Daniel Pedersen (Mathias Rasmussen fra 77.), Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand – Bård Finne (Moonga Simba fra 63.), Aune Selland Heggebø, Robert Taylor.

©NTB

Kommentarer til denne saken